Most akkor nem baj ha bugyog benne a víz vagy nem?
Régi autóról lenne szó, és mivel kiegyenlítő tartály van benne és NEM tágulási tartály így tehát az egyik azt mondta nem baj ha bugyog benne víz, mert így dolgozik a hűtőrendszer vagy mit beszélt, kering körbe stb., míg a másik azt mondta, hogy valószínű kezdődő hengerfejes és lehet tömítés égett csak át és ennek cseréjével talán megoldódik a helyzet.
Most akkor melyik a helyes?
Bár fűtésem az nincs, hiába légtelenítem le sokadjára, kis idő múlva elmegy megint a fűtésem, és még azt is mondták, hogy lehet csak hűtőrendszer van eldugulva valahol..
a víz kifolyik a hűtő melletti légtelenítőnél tehát ott elvileg jár rendesen a víz, a másik légtelenítőnél szintén kibugyog a víz, elvileg akkor ott is rendben van, akkor nagyon máshol már nem lehet dugulás nem?
Tartálynál viszont leszedtem a kupakot, és ott valami gőz vagy füst szerű jött ki, nem tudom megállapítani hogy az vízgőz-e vagy kipufogófüst..
*most akkor nem baj ha bugyog benne a víz vagy igen?
Kérdés javítva, BOCSI!
"kiegyenlító tartály van benne, nem tágulási tartály"
A kiegyenlító tartály arra szolgál, hogy amikor a hűtófolyadék tágul (melegtöl) akkor tudjon hova menni, illetve visszahűlés esetén ne legyen hiány. Vagyis a folyadék mozgást kiegyenlítse,akár tágul akár összehúzódik.
Ergo ami kiegyenlítő az tágulási is egyben.
Vagy nem így gondolod??
Ha egyébként nincs levegő a rendszerben, akkor a bugyogás attól is lehet, ha valahol felforr a víz.
Például azért, mert a régi autóról elveszett a hűtősapka és egy sima szelep nélküli, vagy rossz szelepű kupakot csavartak a helyére, mondván a lényeg, hogy ne lötyögjön ki.
Pedig a zárt hűtőrendszer a létrejövő túlnyomás révén biztosítja, hogy a hűtővíz ne kezdjen el 100 C°-on forrni, mert ha felforr, akkor egyebek mellett bugyodni kezd, ahogyan a buborékok vándorolnak a csövekben.
Annyit hozzátennék még, nem tudom számít-e, kipufogóból nem jön fehér füst.
Ezért is furcsállom, hogyha hengerfejes lenne, akkor nyomnia kéne a fehér füstöt kifele nem?
Nem "kartel". Az a vállalatok illegális megállapodása versenykorlátozásról. (Kartell.)
Karter. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!