Kéziváltó alapbeállítása hogy működik?
Figyelt kérdés
nehezen veszi az autóm a kettest,és rükvercből sokszor alig tudom egyesbe tenni. beszéltem egy sràccal,neki is ugyanez volt a probléma,azt mondja a kulissza volt neki elcsúszva,és 4 óràt szendvedett vele mire beàllította.de beszéltem egy másikkal is,és mondta, hogy azért szenvedhetett vele 4 óràt a sràc,mert nem alapbeállítást csinált,ami 10 perc kb. hogy működik ez az alapbeàllítás?ha oda viszem egy szerelőhöz,és megmondom neki,hogy egy vàltó alapbeállítást szeretnék csinàltatni,akkor tudni fogja hogy mi az?2023. máj. 24. 00:06
1/10 anonim válasza:
A kuplunggal is lehet gond, nem emel ki rendesen, nem biztos, hogy a váltó rossz. Ha bowdenes a kuplung, akkor lehet hogy csak utána kell állítani.
2/10 A kérdező kommentje:
kuplung csere az most lesz,mert kb félúton fog a kuplung,de inkàbb feljebb egy kicsit.valószínű az is közrejàtszik az akadozàsban. szinkrongyűrűt kizárnàm,mert reccseni nem reccsen a vàltó,és elvileg akkor mindenképp reccsenne.de akikkel meg beszéltem,azt mondjàk,ha a kuplung lenne a gond,akkor,minden fokozatban csinàlnà.3-asba pl könnyebben előre tudom tolni a kart,de ott is érezni,hogy picit akadós. a kettes a legnehezebb,van hogy csak dupla kuplunggal veszi be, bàr az ritkább.de néha meg azt a fokozatot is könnyen beveszi,úgyhogy lehet tényleg a kulissza van elcsúszva,és azért van hogy néha könnyen beveszi,mert akkor pont bele talàlok.
2023. máj. 24. 00:19
3/10 anonim válasza:
Ez igaz, ha a kuplung lenne, minden sebességet nehezen venne. Ez váltó hiba lesz, lehet hogy komplett felújítás kell.
4/10 A kérdező kommentje:
nem tudom,jelenleg ebben a kulisszàban bízom,mert azt mondta a sràc,hogy neki is ugyanez volt. felújítani biztos nem fogom 500 ezerért,akkor bontott vàltó.
2023. máj. 24. 00:24
5/10 anonim válasza:
Típusspecifikus, hogy hogyan lehet egy alap beállítást eszközölni a váltórudazaton. Már amelyiken lehet. Ahol igen, mert pl bowdenes, ott, kioldott bowdennél, van reteszelési lehetőség mint a váltón, mint pedig a váltókarnál. Amikor mindkettő reteszelve van akkor kell megfeszíteni a bowdent. De pl az én Skodámon nincs ilyen, és azt gyanítom, hogy ott még a motortatóbakok is befolyásolhatják a váltás minőségét.
6/10 anonim válasza:
Leállított motornál is nehezen veszi?
7/10 A kérdező kommentje:
nem. csak jàró motornàl. ha leállított motornál vàltogatok,akkor az összes fokozatot szépen veszi,bàr párszor volt olyan,hogy 6.-ba lehúztam,és kidobta belőle,olyan mint ha nem találtam volna bele elsőre
2023. máj. 24. 14:46
8/10 anonim válasza:
Akkor inkább a kuplung nem emel ki.
A rükvercet is nehezen veszi?
9/10 A kérdező kommentje:
rükverc az olyan,hogy általában be veszi elsőre,de volt már olyan,hogy fel kellett engednem a kuplungot,és újra benyomni. A legtöbbször azt csinálja,hogy beülök,kitoltatok valahonnan,megtartom a kuplungot fogásponton,és onnan benyomom újra,és be akarom tenni 1-esbe,akkor nem mozdul a váltókar,vagy csak egy kicsit.Aztán fel kell engednem a kuplungot,és újra kinyomni,és úgy szokta bevenni.A kettest meg úgy veszi,hogy ekéggé balra kell húznom a vátókart,hogy be vegye,ha nem húzom balra,akkor megáll félúton a kar.aztán a 3-ast,4-est könnyebben veszi,gondolom mert ott csak előre hátra tolom a kart.de ott is amikor előre hátra tolom a kart,akkor érzek egy kis surlódást.mint ha valami fémes dolgok összeérnének. ez hülyén hangzik mert összeérnek,de érzem hogy valami nem az igazi vele. az lesz most szerintem,hogy kuplung csere,meg csináltatok a váltón egy alapbeállítást,ha az sem segít,akkor szinkronos lesz szerintem,mert még azt írják a legtöbben.
2023. máj. 24. 16:34
10/10 A kérdező kommentje:
a szerelő akihez vittem,azt mondja hogy szinte biztos benne hogy szinkron,mert làmpàtól lámpáig rugattàk neki,és azért ment szèt a 2-es.
2023. máj. 24. 20:47
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!