Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyena árban szoktatok gumit...

Milyena árban szoktatok gumit venni?

Figyelt kérdés
13 ezer forintos gumik milyenek? Nem veszélyesek hogy gagyik és ki durannak?
2023. máj. 18. 15:04
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Édes istenem xD

Milyen méret? Milyen évszakos? Milyen márka?

Kidurrani nyilván egyik sem fog.

2023. máj. 18. 15:07
 2/13 anonim ***** válasza:
Én 17 colos télit ennek a télnek az elején kellett, hogy vegyek, kb. 200 volt a 4 darab (szívtam is a fogam rendesen)
2023. máj. 18. 15:20
 3/13 anonim ***** válasza:

Olvass el 1-2 ADAC (német autóklub) gumitesztet. Próbáld megjegyezni a legjobb (ajánlott) és az "elmegy" gumikat (amik nem kiemelkedőek, de nem is veszélyesen xarok), ez utóbbiak a táblázatok alján vannak.

Utána keress rá a méretedre árgépen, vagy nagyobb gumikereskedők oldalán, rendezd ár szerint, aztán görgess addig a listában, míg meglátod az első gumit, amit az ADAC nem nyilvánított életveszélyesnek. Az már általában egy korrekt gumi. Az ADAC "ajánlott" az úgyis kétszer, vagy többször drágább ennél, annyit úgysem szánnál rá, szóval azt is felejtsd el, minek neked Michelin-gumi a 20 éves suzukidra. (nyugi, nekem is az van)

Utána nézd meg, hogy mennyi a kiszállítás díja (általában minden darabra rászámolják, pedig 2 gumit szokás 1 tételként feladni összefolpakkozva), ezt is add hozzá. Ennél olcsóbbat gumis sem fog tudni mondani neked, általában még úgy is jobban jársz, ha azzal kecsegtetnek, hogy ha rajtuk keresztül rendeled a gumit, akkor ingyen felrakják.

Tavaly (vagy előtte?) vettem 4 db 205/55 R16-os hankook-ot kb 75 ezerért szállítással, tehát kb. 17 ezer volt darabja. A gumis 22-ért tudta volna hozni darabját. Ez négy keréken 20 ezer különbözet, 8-ért felrakta, centrírozta. Kérdeztem, hogy mi ez az árkülönbözet, azt mondta, hogy a netes kereskedők egy Ft-ot nem tesznek rá, sőt, a rajtuk keresztül értékesített mennyiség után még tán a jónál is jobb árat kapnak. Év végén a forgalmazott mennyiség utáni jutalékért csinálják, azért éri meg nekik "ingyen" (+és a csomagoláson fogott párezer Ft-okért, lsd, fent) csinálni így a bulit.

2023. máj. 18. 15:33
 4/13 A kérdező kommentje:
1# 195/60 r15 nyári
2023. máj. 18. 15:45
 5/13 A kérdező kommentje:
3 köszönöm
2023. máj. 18. 15:50
 6/13 anonim ***** válasza:

Általában én is neten rendelek, eddig egyszer sikerült beleszaladni, hogy deformált gumikat küldtek, majd amit cserébe küldtek, az is ugyanolyan volt. Végül visszaadták a pénzem, úgyhogy csak időt buktam. Előfordul viszont, hogy nem éri meg, mert a gumisnál is csak minimálisan drágább szerelve. Végül ez esetben így lett, nagyjából ugyanaz volt Ft-ban a végösszeg, de így nem oszlott meg a felelősség. Nem mutogathat a forgalmazó a szervizre, az meg a gumira.

13ezer Ft-ért valószínűleg elég alja gumit kapsz. Nem fog kidurranni, csak esőben korcsolyázni fogsz vele. Képletesen persze, de az olcsó gumik jelentősen rosszabban teljesítenek vizes úton, ami egy biztonsági kockázat. Falun mondjuk vállalható, de ha autópályázol, nagy forgalomban és/vagy sebességgel közlekedsz, akkor nem érdemes ezen spórolni.

2023. máj. 18. 16:09
 7/13 anonim ***** válasza:

Gyakori méretű szerencsére a gumim. Nyárit 4 éve vettem, pár szezont még simán kihúz. 120e körül volt a 4 db. Most már biztos jóval drágább lesz, mert ez még a drágulási hullám előtti ár volt. Télit tavaly vettem, de az csak 16"-os. 140e volt a garnitúra + szerelés.

13 e-ért nem tudom milyen gumit lehet kapni, de ezen soha nem spórolnék. Talán valami babakocsi kerekű városi kisautóra bevállalható, ha soha el nem hagyod a városhatárt.

2023. máj. 18. 16:54
 8/13 A kérdező kommentje:

6

[link]

Ez pl 15 ezer és a fékezése nedved úton "B" kategória.

A jelenlegi téli gumimnak meg c.

Akkor ez előrelépés lenne nem?

2023. máj. 18. 17:25
 9/13 anonim ***** válasza:

Előrelépés lenne? Naná, főleg nyáron!

A téli lágy keverék nyáron olyan, mint a takony, olvad, szinte folyik, villámgyorsan lekopik, sőt, akár meg is "sülhet", és akkor onnantól kezdve téliként sem lesz jó, nagyon nem, mert felkeményedik. A minta meg foltokban szakad le róla.

Ha csak akármilyen használt nyárit is, de mindenképp tegyél a téli helyett valamit, különben a télit is kukázhatod egy hónap múlva!

A "B" igazából nem rossz.

2023. máj. 18. 20:54
 10/13 anonim ***** válasza:
Én nem hiszek ezeknek a címkéknek. A gumi egyetlen teszten sem szerepelt, de még értékelhető felhasználói vélemények sincsenek róla. Én nem venném meg.
2023. máj. 18. 21:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!