Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Állítólag rossz helyen parkolt...

Állítólag rossz helyen parkoltam, közigazgatási bírság került kiszabásra. Mi a teendő?

Figyelt kérdés
Tegnapi nap folyamán a házam előtt bevett parkolóhelyen (kis murvás placc) parkoltam. Sokszor parkoltam már ott, ahogy mindenki más is, mert sosincs parkolóhely előttünk. (A hely 2 jelöletlen parkolózóna között elhelyezkedő egy autónyi hely, a megàllást semmi sem tiltja.) 2 órára hagytam ott az autót, és kaptam a cetlit. A büntetés mértéke 50-150 000 ft (mivel zöldterület re parkoltam elvileg). Szerintetek ez jogos? Illetve, hogy tudnám vajon megúszni? (Egyetemi hallgatókként nem rendelkezünk jelenleg bevétellel) Köszi előre is!

2023. máj. 18. 04:48
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Vannak olyan városok ahol jobban rá vannak erre szállva.

Nálunk is ha felállsz a saras részre akkor már adják is az 50 ezret. Több ismerős is járt már így. Nem engedik el a büntetést sajnos.

Én egyébként együttérzek veled. De úgyis fel lehet fogni, hogy mák, hogy 3 évig nem büntettek meg.

Egyszerűbb büntetni a városnak, mint kialakítani normális parkolókat.

2023. máj. 18. 12:22
 12/12 anonim válasza:
A feljelentésben kaptál egy elérhetőséget. Ha kultúráltan megindoklod az illetékes szervnek az ott parkolás okát akkor méltányosságból elsőre el szokták engedni a bünetetést. Az nem ok, hogy nincs parkoló hely... Gondolom önkormányzati rendész vagy hasonló szerv.
2023. jún. 23. 10:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!