Hány éves kortól illik egy férfinak saját autóval rendelkeznie?
Gyerekek, az illik szó itt elvárás jelentést hordoz, nem udvariasságot.
Szerintem nem globális. Környezetfüggő, kulturáltságfüggő.
Újgazdagék nyilván lenézik azt, akinek nincs a birtokában legalább kettő, több tíz milliós verda.
Normálisaknál ilyen nincs.
Ami meg az ember személyes elvárását illeti, jogsi nem baj, ha van. Autóra meg akkor költsön, ha kellemesebb, könnyebb lesz tőle az élete.
Nem lehet korhoz kötni.
Van aki leél egy életet és nem akar sem autót sem jogosítványt, viszont van akinek már 20 évesen mindkettő összejön.
Nem vagyunk egyformák, és ebben a kérdésben nincs olyan, hogy mi "illik".
Mi az hogy illik?! Ez nem illem vagy etikett kérdése. Amikor szüksége van rá.
17 évesen csereztem jogosítványt. De saját autót eszem ágában nem volt venni. Egyrészt valami ócska kotlának, amire a diákmunkával összeszedett pénzem elég lett volna, semmi értelmét nem láttam. Másrészt szükségem sem volt rá. 99%-ban egy városon belül mozogtam. Jó időben mindenhova biciklivel jártam. Nem kényszerből, hanem jól esett. Vagy ott volt az olcsó diákbérlet. Az 5-10 percenként járó busszal legfeljebb fél órán belül mindenhol ott voltam. Csak azért, hogy álljon a kert végében egy autó, semmi értelmét nem láttam a vételnek. 28 éves koromban lett szükségem saját autóra. Akkor viszont olyat vettem, ami minden szempontból megfelelt.
Nem illik semmikor. Az ilyen felfogás miatt van az, hogy Budapesten néha 10km-t megtenni másfél óra - mert akkor is autóba ül sok gyökér, ha amúgy tömeggel 5 perccel több vagy akár kevesebb idő alatt ott lenne. Robogóval, bringával meg rövidebb idő alatt. Csak abban nem tudsz nagyképűen tespedni ugyebár.
Ha kell neked autó, akkor veszel egyet. Van olyan ember, mondjuk aki egy nagyvárosban lakik és ha nyaralni megy akkor vagy viszi valaki vagy bérel autót, akinek lehet hogy soha nem fog kelleni. És van olyan, aki mondjuk vidéken él és vidéki városba jár be dolgozni 20-30-40km-re naponta, akinek minél hamarabb kell autó. De hogy mikor "illik"? Ez beteg gondolat.
Ahány évesen megkerested rá a pénzt, és szükséged van rá.
Ha 25 évesen nem.tudsz venni (pedig akarsz) akkor valamit nagyon elrontottál.
A kocsi olyan, mint egy anális vibrátor.
Ha nincs rá szükséged, fölösleges venned, hiába presszionálnak erre a prolik.
Mindig is szerettem volna olyan lenni mint a #16 válaszadó.
Sajnos ez nekem nem ment 😥
Roppant módon szégyenkezek, de 22 éves voltam amikor megvettem életem első autóját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!