Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Lányként hogy válasszak...

Lányként hogy válasszak autót, ha nem értek hozzájuk?

Figyelt kérdés

A fő kérdésben le is írtam a problémámat.

20 éves lány vagyok, nem értek az autókhoz. A nagyobb márkákat ismerem, persze, de hogy mi számít jónak, mi gagyinak, hány lóerős autó az "erős", ezekről fogalmam sincs. Márka és típus viszont rengeteg van, ma elkezdtem nézelődni, de 20 perc után totál elveszve éreztem magam.

A kérdésem az lenne, így mégis hogy válasszak autót, amit azért 4-5 évig szeretnék használni napi szinten?

Érdemes bemenni márkakereskedésekbe? Félek, hogy mivel látszik, mennyire értek a témához, simán hülyének néznének... Vagy ilyesmitől nem kell tartanom?

2023. máj. 15. 15:58
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező, s egy benzines, újabb generációs Ford fiesta, az eléggé csajos? 44, ffi
2023. máj. 15. 20:46
 22/30 anonim ***** válasza:
Nekem neon zöld metál van.
2023. máj. 15. 20:46
 23/30 A kérdező kommentje:
SUV vonalon indulnék el inkább.
2023. máj. 15. 20:48
 24/30 anonim ***** válasza:

Suv nem feltétlenül lesz biztonságosabb. Könnyebben borulsz vele.

Mennyi a keret?

2023. máj. 15. 21:17
 25/30 A kérdező kommentje:

Hát a mostani autómnál szerintem valamivel biztonságosabbak... :D

Plusz elég alacsony vagyok, azokban pedig magasabban tudok ülni, nekem kényelmesebbek, mint pl. a szedánok.

30-ban egyeztünk meg, mint lélektani határ, de az már tényleg minden extrával együtt, nem mint indulóár.

2023. máj. 15. 21:23
 26/30 anonim ***** válasza:
30 mil? Szerintem ez meg mindig troll kerdes. De ha nem, akkor 1 kicsit adomanyozz is
2023. máj. 15. 21:26
 27/30 anonim ***** válasza:
Mercedes GLC, Volvo XC60
2023. máj. 15. 21:37
 28/30 anonim ***** válasza:
Hát ha valóban komoly kérdés, akkor egy új Q5-os kijön a 30 millióból (Audi).
2023. máj. 15. 22:18
 29/30 anonim ***** válasza:
100%
Ha jól értem, akkor a férjed veszi neked és ő is fogja szervizelni, szóval nyugodtan hagyd rá a választást.
2023. máj. 15. 23:10
 30/30 anonim ***** válasza:

Fogj egy darab papírt. Írd fel az igényeidet.

Nekem a következő volt:

*Legyen kicsi

*Fogyasszon nagyon keveset

*A kutya férjen el a csomagtartóban (Nem vittük a blökit, a szemmértékünk becsapott)

*Ha lehet legyen japán

*Adva volt a keret

Nekem ezek szinte teljesen megadták a választ.

Ha típust választottál, menj el egy kölcsönzőbe és menj vele egy vagy két napot. Én úgy jártam, hogy ugyan azt a típust vettem, mint az előző. Az újban frissítették az üléseket, nem voltak kényelmesek hosszú távon.

Ha az autót hosszú távra tervezed (7-10 év) akkor az időszakos szervizek intervallumát felezd meg, és ellenőrizd (ellenőriztesd), hogy az olajat kicserélték-e (nekem még márkaszervizben sose cserélték az olajat, pedig nem egyszer próbálkoztam, igaz utoljára 14 éve)

Éppen úgy, mint a használt autóknál egy kisebb összeget tegyél félre a vásárlás utáni költségekre (én ugyan az autóra keveset költök, de mindig veszek bele viszonylag drága szőnyeget és üléshuzatot)

Az új autóknál (éppen azért mert újak) még nem ismered a várható hibákat. Sok típusra lehet venni extra garanciát. Elgondolkoztató beruházás.

2023. máj. 17. 21:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!