Benzin motor cseréje diesel motorra?
Szeretnék egy 190-es (w201) Mercedesben motort cserélni!
Most egy 200-es benzin motor van benne és ezt szeretném egy 2.5-ös diesel motorra cserélni ami szintén Mercedesből származik!
A kérdés az lenne hogy lehet-e hivatalosan cserélni és ha igen akkor mi a menete?
Le lehet papiroztatni de szerintem is baromság.
Dízel 190esek ára még annyira nincs elszállva, szerintem amennyibe kerülne a papiroztatás + a sok meló + alkatrész.
Miért akarsz benne motort cserélni? Van egy nagyon jó kasznid meg egy jó om602 motorod?
A motor mindenben más! Máshol vannak a tartóbakok, felfogatási és rögzítési pontok, már itt kezdődnek a problémák. Nem megoldhatatlan, csak épp nem könnyű. Hozz be inkább egy osztrák/német dízelt, ott még akad ebből a veterán típusból.
Egyéb megoldás: Keresel egy motorhibás, eredetileg is dízelmotoros járművet ebből a típusból. Akkor csak motorcsere, az szerkezeti átalakítást se jelent, kevesebb papírmunka, könnyebb ügymenet.
Tuti máshol vannak a motortartó bakok helyei? Mert szerintem nem...
"Keresel egy motorhibás, eredetileg is dízelmotoros járművet"
Motorhibás dízel 190-es? Olyan nem létezik 😂
Előbb porlad el a kaszni minthogy ezek a dízelmotorok beadják a kulcsot.
Hm, amúgy lehet. Itt még nem a teljesítmény hajkurászása volt a lényeg, olyan egyszerűek, mint egy kortárs kisteherautóban.
Amúgy a kérdező a legnagyobb és egyben legsúlyosabb motort akarja beépíteni, szóval lehet némi eltérés, már csak biztonsági okokból meg a dízel sajátosságai miatt szerintem kicsit máshogy építették be.
Szerintem nem tököltek ezzel anno a németek.
Csak ugye kell másik váltó, kuplung, lendkerék, kardan, difi, hűtő, óracsoport, izzitorelé.... + még ki tudja mi...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!