Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ez az autó mennyire lehet jó...

Ez az autó mennyire lehet jó vétel, ha átvizsgáltatom az "autóvizsgálat" szolgáltatással és jónak találják?

Figyelt kérdés

[link]

Minden álmom egy kék BMW, de az, hogy 5-ös még külön kuriózum. Csak alkalmi ereklyének vennék egy ilyen autót, mert hiszem, hogy 10-20 év múlva vagyonokat fog érni és max hétvégente épp annyit mennék vele, hogy mindig "bemelegedjen" és ne amortizálódjon, hanem az állapota megmaradjon.

Van egy autóvizsgálat nevű szolgáltatás (a Varga Tibié) amivel átnézettetném és ha jónak találja megvenném (mellé meg vennék egy munkábajárós Swift-et ami elnyűhetetlen).

Szerintetek jó vétel lenne így?

Havi szinten 100 ezret tudnék rá átlag fordítani (esetleges javítás, hétvégi benzinfogyasztás, súlyadó/biztosítás).

2023. máj. 12. 19:54
 1/8 anonim ***** válasza:
Egy 240 ezret futott autó nem fog vagyonokat érni.
2023. máj. 12. 21:02
 2/8 A kérdező kommentje:
De ha tfh. bevizsgáltatom és vételre megfelelőnek találják az állapotát tekintve, akkor jó ötlet megvenni? (figyelembe véve, hogy hobbiautónak szánnám)
2023. máj. 12. 22:22
 3/8 anonim ***** válasza:
2000-es BMW 240k km-el? 😆 Vagod, hogy van benne legalabb 600k?
2023. máj. 13. 08:28
 4/8 anonim ***** válasza:

"De ha tfh. bevizsgáltatom"

Ovatosan az ilyen autovizsgalokkal, foleg, ha kereskedo arulja az autot, neha igen jo viszonyt apolnak kereskedokkel, nem teljesen oszintek.

2023. máj. 13. 08:29
 5/8 A kérdező kommentje:
#4: Ha elolvastad volna a kérdést, akkor tudnád, hogy a Varga Tibi független autóátvizsgálás céggel vizsgáltatnám át. A Totalcar-on is asszem szokott szerepelni szóval nem hiszem, hogy holmi martincar-ral lepaktálna.
2023. máj. 13. 10:36
 6/8 anonim ***** válasza:
Olvastam a kerdest, nepszeru 💪, fuggetlen 💪 autovizsgaloval (nem irok nevet, lehet, hogy pont az altalad emlitett? Lehet, hogy nem?) volt kellemetlen tapasztalatom (az en igazamat nekem megerositette ket masik szakember is), nem lehet bennuk vakon megbizni. Egyfelol, mint allitottam, nem biztos, hogy annyira fuggetlenek. Masfelol, egy ilyen egy oras gyorsvizsgalat soran nem is lehet alaposan atnezni, ahhoz szervizben kell kerni egy komoly atvizsgalast, ami par ora.
2023. máj. 13. 11:09
 7/8 anonim ***** válasza:

Mit tudnak vizsgálni?

Amit látnak, arra tudnak ajánlatot, állapotfelmérést adni.

De nem tudni hengerállapotot, olajfogyasztást, hűtővíz fogyást, márpedig ezek zsebbe nyúló kiadások és mély zseb kell hozzá.

Itt a tulajdonosok vitték zömmel, akik ezt mind tudták, de idegen autón lehet ezeket vizsgálni, de az eszköz és időigényes és még mindig sok minden rejtve maradhat.

Vizsgálni persze kell, mert amúgy nagy zsákbamacska..

2023. máj. 13. 16:07
 8/8 veterán vas ***** válasza:

Ha komolyan azt állítom, hogy független vagyok akkor nekem is elhiszed? 😉

Tegyük föl, azt mondom, hogy az autó korának és a futott km-nek megfelelő állapotban van.

Csakhogy egy ilyen "minősítés", lehet hogy a neked is mást jelent, és nekem is mást.

2023. máj. 13. 18:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!