Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Álló helyzetben túlmelegszik...

Álló helyzetben túlmelegszik az autó?!

Figyelt kérdés

Belvárosban nagy dugóba kerültem, és akkor vettem észre, hogy kezd melegedni az autó, mikor egy helyben álltam. Ahogy elindultam visszahűlt a rendes hőmérsékletre. Utána megnéztem, és a minimális szint alatt volt a hűtőfolyadék. Rátöltöttem jöttem-mentem az autóval nem volt gond.

Most viszont megint az történt, hogy mentem vele az autópályán kb 50 km-t, semmi baja nem volt, egészen addig ameddig le nem álltam és járattam az autót egy helyben, mert akkor észrevettem, hogy megint túlmelegedett.

Mi lehet a baja?

2023. máj. 6. 15:54
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
#7 Akkor kérlek magyarázd el nekem, miért van hogy eddig 3 japán benzines autóim közül mindegyik ugyanígy működött, hogy tartja végtelenségig is az optimális középső hőfokot? Melegben dugóban állásnál azért kapcsol be a ventilátor, hogy pótolja a menetszél hiányát, de ezzel együtt is tartania kell az optimálisat. Legutóbb a zsigulik meg a régi ilyen szarok voltak olyanok, hogy felmentél egy dombon és félre kellett állni hűteni a motort. Ha normálisan működik a termosztát, ventilátor és jó állapotú a radiátor egy mai autón, akkor nem fog feljebb menni a hőfok. Ismerősöm autóján is volt már hogy feljebb ment a hőfok, termosztát csere után tökéletes lett. Le lett tesztelve a termosztát, szar volt.
2023. máj. 6. 20:19
 12/13 anonim ***** válasza:
#11 nekem a benzines audi is így működik, dugóban bekapcsol a ventillátor ami generálja a “menetszelet”, a hőfok pedig meg se mozdul.
2023. máj. 6. 21:59
 13/13 anonim ***** válasza:
100%
11-es, jól beszélsz, mi autóinkban is teljesen mindegy, hogy tél vagy nyár van, mínusz 40 vagy plusz 40 fok, a motor eléri az üzemi hőmérsékletet egyszer és onnan soha többé se le, se fel, mindegy, hogy áll vagy 180-nal megy. Ez a normális! Minden egyéb esetben valami nem okés.
2023. máj. 6. 22:18
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!