Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért kell felkapcsolni a...

Miért kell felkapcsolni a tompított fényszórókat lakott területen kívül?

Figyelt kérdés
Nappal, jó látási viszonyokban mi a pontos oka?
2023. máj. 5. 22:27
1 2
 11/16 NTBS ***** válasza:
0%
Előírások miatt.
2023. máj. 6. 08:05
 12/16 anonim ***** válasza:
90%

Mert az árnyékos részeken egy sötét autó amire a napfény se vetül sokkal később vehető észre. Azért kell. De ugye ezt is csak az tudja aki vezet is, a többinek csak a nyála fröcsög okoskodás közben.

Ugyanez van azokkal a biciklisekkel is aki láthatósági nélkül nekiáll tekerni úgy, hogy közben autót is használ. Tehát tudja jól, hogy milyen nehezen látható egy biciklis árnyékos részen mikor te 100-zal repesztesz, mégse veszi fel ha bringára ül, mert egy balfasz, ahogyan az is aki nem kapcsol lámpát. Maximum akkor tudom elfogadni, ha valami rikító színű autód van, de az ritka.

2023. máj. 6. 08:20
 13/16 A kérdező kommentje:
Az utolsó kommentet, a kérdésem megválaszolásának tekintettem. Köszönöm szépen, további szép hétvégét! 🙂
2023. máj. 6. 11:34
 14/16 anonim ***** válasza:
0%
Egyébként ha fel van szerelve nappali menetfénnyel az autó, akkor nem kötelező a tompított, csak ha rosszabbak a látási viszonyok (eső, köd, szürkület, stb.)
2023. máj. 6. 13:21
 15/16 anonim ***** válasza:
4%
#12 de okos vagy... ezt magyarázd el azoknak is akik bekapcsolt lámpával parkolnak az út szélén. Szerintem csináltass egy szemüveget mert nem az a balfék aki fényes nappal nem kapcsol lámpát hanem az aki csak lámpáról hajlandó észre venni a másikat.
2023. máj. 8. 21:49
 16/16 anonim ***** válasza:
0%
Én is szeretném megkérdezni a #12 hozzászólót hogy tegnap este negyed 8kor emberünk beérve a településre lekapcsolta a lámpáit. Tehát akkor belé már nem fogsz repülni igaz? Hozzáteszem fekete kocsi volt. Hatalmas baromságokat írsz.
2023. máj. 10. 17:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!