Miért nem képesek sokan felkapcsolni a tompított fényszórót?
Tudomásom szerint lakott területen kívül kötelező a használata. Ennek ellenére rengetegen nem képesek használni, sőt sokan még szürkület, eső, köd esetén sem!
Rendőrt is láttam már (nem is egyet) hogy nem használják.
Csak engem idegesít ez ennyire? Ezeket miért nem büntetik?
Rosszul tudod, nem kötelező.
Nappal és jó látási viszonyok között helyettesíthető a nappali menetjelzővel (DLR).
Egyébként tényleg sokan nem kapcsolják fel szürkületben sem. Ezt vagy nemtörődömség vagy fillérbąszás miatt teszik.
"hátul nem ég semmi, de elöl viszont igen."
Ez a DRL vagy magyarul nappali menetjelző lámpa.
Egy 5-10 éve már minden kocsinál szériatartozék.
Hát nem tudom sztem ez a DRL nagyon veszélyes, mivel hátul nem ég semmi. Múltkor is autópályán nagy esőben vígan megy az illető, veri fel maga mögött a vizet, kb semmi sem látszik belőle hátulról.
Én nem engedném ezt a DRL-t, csak úgy, ha a hátsó világítás is felkapcsolódna vele.
6-os
Igen, ebben igazad van, sokszor be van borulva, rosszak a látási viszonyok, de vígan gurul mindenki a DRL-vel, ami hátul nem világít semmit. Vagy automatára van téve a fényszóró, ami már csak este full sötétben kapcsol fel, szürkületben szintén csak DRL-vel mennek... Tényleg jó lett volna úgy bevezetni a rendszert, hogy hátul is kötelező legyen a világítás a DRL esetében is.
Attól hogy egyesek nem tartják be a kreszt, attól még a DRL egy marha jó találmány.
Korlátozott látási viszonyok között (az eső is ilyen) mindenképp fel kell kapcsolni a tompítottat és a helyzetjelzőt.
A DRL csak nappal, tiszta időben használható. Akkor viszont nagyon jó, mert sokkal kevesebbet fogyaszt és messzebbről észrevehető a közeledő jármű, mint tompítottal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!