Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Csak a presztízs miatt gyártan...

Csak a presztízs miatt gyártanak négy hengeresnél nagyobb hengerszámú motorokat?

Figyelt kérdés
Például lenne valami használatbeli hátránya, ha a Dodge Viper 10 hengeres motorja ugyanolyan jellemzőkkel bíró 4 hengeres lenne?
2023. máj. 2. 09:58
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Nem csak a presztizs miatt.

Akkora motort terveznek, amivel a leggazdaságosabban elérhető a szükséges nyomaték, teljesítmény és élettartam.

2023. máj. 2. 10:40
 12/14 A kérdező kommentje:

A #7-es válasza lehet leginkább az ok.

A Rolls-Royce autókba szereltek 6,8 literes V8-at, nem tudom ennél nagyobb dugattyúval készítettek e autót. Gondolom a hirtelen gázadásokra emiatt nem reagált valami gyorsan, de az az autó nem is hirtelen gyorsításokra való.

A #8 az ok okát írta le?

2023. máj. 2. 10:54
 13/14 anonim ***** válasza:

Amúgy jellemzően a pörgősebb versenymotorok elég rövid löketűek.

a V10 Viper mondjuk pont egy teherautómotorból készült. :D :D

2023. máj. 2. 11:42
 14/14 anonim ***** válasza:

Kicsit irreleváns egy autó és egy konténerszállító hajó motorját összehasonlítani. A robbanómotor elve ugyan az, de az egyik mondjuk 3 cipősdoboz méretű míg a másik egy ház mérete.

Az Euro normák miatt a motorok lökettérfogata is csökken, viszont ezzel valoszínűleg - bár minden gyártó tagadja - az élettartama is. Hiszen más terhelés ér egy 3.0 liter 6 hengeres motort ami 200 lóerő és más egy 1.4 3 hengeres motort ami ma már szintén tud 200 lóerőt. A gyártási technológia is javul, de nem abban az ütemben ahogy a motor gyártás fejlődik. Emiatt kell egy csomó új dolgot beletervezni a motorokba, amik plusz kockázatot jelentenek az élettartam és megbízhatóság szemszögéből. Ezek szervize pedig nyilván nem 2 forint.

2023. máj. 2. 12:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!