Milyen egy 50ccm-es (folytással rendelkező) motoron váltani? Folytással is a 45kmh sebességnél 3-assal megy el és csak anélkül 85-nél kell a 6-ost használni?
Figyelt kérdés
Mivel 45km/h a végsebessége (folytással, amit levetethetnék de nem igazán akarom mert ha a rendőr elkap nem dicsér meg:D), és 6 sebességes ez azt jelenti kb 8-10km/h növekedésekor folyamatosan váltani kell? Ez kicsit sem lehet jó. Vagy úgy van, hogy 45km/h-ig folytással is 3-asba megy el, de ha kivan véve akkor 85-be kell csak a 6-ra váltani? Remélem érthető:) Előre thx.2010. okt. 9. 14:52
1/6 anonim válasza:
45-nél is használhatod a 6. fokozatot, senki sem tiltja meg (a motor nem fogja szeretni, de ez van). A különbség annyi lesz, hogy tovább forgatható a motor, gyorsabban felpörög és nyomatékosabb lesz. Vagyis hosszabban húzatható egy-egy fokozatban, ritkábban kell kapcsolgatni. Egyébként pedig a jelenlegi állapotban ki kell tapasztalnod, hogy melyik a leghosszabb fokozat, amit még lehet használni (nem pörgi szét magát, de nem is csörömpöl alapjárat alatt). Lehet, hogy az 5. és 6. fokozat sok lesz neki, majd meglátod.
2/6 anonim válasza:
fojtás kivételéhez a rendőrnek SEMMI köze
3/6 A kérdező kommentje:
előző: légyszi avass be:) mert akkor rosszul tudtam ezekszerint. eddig is mind2töknek kösz a választ!:)
2010. okt. 9. 15:14
4/6 A kérdező kommentje:
ja és első: de nem muszáj 5, 6-ik sebességig elmenni ugye ahhoz, hogy 45km/h-val menjen?
2010. okt. 9. 16:57
5/6 anonim válasza:
Ezt fejből, a típus és a körülmények ismerete nélkül nem tudom megmondani. Ráülsz, kipróbálod és kiderül. Egyébként szinte kizártnak tartom, hogy lenne olyan motorgyártó, aki egy 45 km/h végsebességű motorhoz hatfokozatú váltót tervezne. Főleg úgy, hogy a fojtás (majd' elfelejtettem: pontos j-vel írjuk) kiszerelése után nagyobb lesz a végsebesség. Ekkor a 45 km/h-hoz áttételezett váltót is át kellene variálni.
6/6 A kérdező kommentje:
Yamaha DT 50X-et néztem ki.
2010. okt. 10. 11:05
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!