Ha veszek egy autót kereskedőtől,ami ideiglenesen ki van vonva a forgalomból, akkor a szerződés aláírásakor valóban forgalomba helyeződik?Persze ugyan úgy be kell be kell menni átíratni, eredetiség vizsgálat, stb.De kereskedő esetén ez így van?
Nem.
Megvan az aláírt szerződés. Kötsz az autóra biztosítást (ezt online is lehet), majd bemész a hivatalba és bemutatod a szerződést. Ezzel együtt kéred a forgalomba helyezést. Kifizeted a vagyonszerzési illetéket és mehetsz vidáman az új forgalmiddal.
Előtte eredetiség vizsga.
"egyszer meg mész a vételárral átvenni a kocsit, ami a neveden van"
Dehogy van a neveden. A kereskedő nem írathatja át az autót helyetted a te nevedre. Gondold már ezt egy kicsit végig. :DDDD
Eleve semmi sem kötelez arra, hogy "két körös" legyen a buli. Rögtön elsőre is megveheted, semmi sem tart vissza. Ha mégis foglalózod és később mész vissza az autóért, akkor meg kifizetés után ugyanúgy el kell menned az okmányirodába, neked, személyesen. A biztosításhoz szintén kellesz te is, ha ők kötik meg a te nevedben, mert akkor alá kell írnod és nekik beszkennelve visszaküldeni a biztosítónak. Az e-aláírás csak akkor működik, ha saját magadnak kötöd.
@7
Pár hónapja vettem kocsit.
Mentem foglalóval, illetve az okmányaimmal, lepapíroztunk mindent. Majd valóban megkötöttem a biztosítást és elküldtem nekik email-ben.
Pár nap alatt a nevemre írták, küldtek díjbekérőt (mivel utalást választottam), és mehettem a kocsiért.
Igen putri hely lehet ahol erre sem képesek, azért megy az ember kereskedőhöz hogy ne kelljen semmit intéznie magának.
Van meghatalmazás, amivel lehet menni az okmányirodába más nevében intézni a dolgokat, nekik van előre lefoglalt időpontjuk stb.
Persze dönthetsz úgy hogy elhozod te magadnak egyből (ha nincs kivonva persze) és intézel mindent magadnak, de a vételár már tartalmazta ezt a szolgáltatást (nem a költségét, csak azt hogy megcsinálja neked)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!