Biztos vagyok benne, hogy lefotózott a trafi, de nem kaptam csekket, mit tegyek?
Jóval gyorsabban mentem mint a megengedett sebesség és sajnos nem vettem észre a trafit. Biztos, hogy lefotózott mert a mellettem álló autós szólt, hogy villant is a trafi amikor elmentem mellette (kb. 4 hónapja történt).
Tudom, hogy nagyon nagy következményekkel jár ha valaki nem fizeti be a bírságot.
Valahogy meg lehet tudni, hogy van-e függőben lévő bírságom?
Egy barátomat szintén lefotózták, de a bűntetést tartalmazó levél, nem került be a postaládájába, és csak később lett tudomásuk arról, hogy a bűntetés függőben van és már hónapok óta nem fizették be.
A válaszokat előre is köszönöm!

Értem, de ha a postás bedobja a levelet a postaládába, amiből valahogy kiesik és befújja a szél a kanálisba, nemtudok valahogy tudomást szerezni arról, hogy jelenleg be kéne fizetnem valamit?
Elvégre ezért írtam le a barátom példáját, hisz ő is biztos volt benne, hogy már nem fogják kikűldeni.

"mellettem álló autós szólt, hogy villant is a trafi"
Talán a 80-as években még vakus volt a trafipax,de mamár nem villog egyik se, lát sötétben anélkül is.

6, Bedobják sajna, a covid óta nem kell az ajánlottat kézbe adnia, ha egyértelműen kézbesíteni tudja (nevesített postaláda pl).
Már csak a tértivevényeset íratják alá.
A barátnak honnan lett tudomása utólag, hogy nem fizették be a büntit?

A neten nem találtam olyan nyilvántartást, ahol ez lekérdezhető lenne. De szerintem felhívhatod az alábbi telefonszámokat azzal, hogy a postásod nem megbízható és lehet, hogy nem kaptad meg a gyorshajtási határozatot. Ez szerintem egyenértékű azzal, mintha elvesztetted volna a csekket. Biztosan meg tudják mondani, hogy van-e folyamatban levő ügyed. Vagy azt, hogy nincs és ezért nem is kell csekk.
"Elhagytam a csekket, mit tegyek?
Ennek tényét írásban az első fokon eljáró hatóságnak vagy a +36-94/515-230 (Szombathely) és a +36-45/526-000 (Vásárosnamény) telefonszámon jelezheti."

Hogy mit tegyél?
1. Örülj neki, mert valószínűleg mázlid volt.
2. Mostantól tartsd be a sebességkorlátozásokat vagy csak egy kicsit lépd túl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!