Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Biztos vagyok benne, hogy...

Biztos vagyok benne, hogy lefotózott a trafi, de nem kaptam csekket, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Jóval gyorsabban mentem mint a megengedett sebesség és sajnos nem vettem észre a trafit. Biztos, hogy lefotózott mert a mellettem álló autós szólt, hogy villant is a trafi amikor elmentem mellette (kb. 4 hónapja történt).

Tudom, hogy nagyon nagy következményekkel jár ha valaki nem fizeti be a bírságot.

Valahogy meg lehet tudni, hogy van-e függőben lévő bírságom?

Egy barátomat szintén lefotózták, de a bűntetést tartalmazó levél, nem került be a postaládájába, és csak később lett tudomásuk arról, hogy a bűntetés függőben van és már hónapok óta nem fizették be.

A válaszokat előre is köszönöm!

2023. ápr. 21. 23:39
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha 4 hónapja nem kaptál semmit 99%, hogy már nem is fogsz.
2023. ápr. 22. 00:03
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Ne azt sajnáld, hogy nem vetted észre a trafit, hanem hogy gyorsan hajtottál!
2023. ápr. 22. 01:02
 3/10 A kérdező kommentje:

Értem, de ha a postás bedobja a levelet a postaládába, amiből valahogy kiesik és befújja a szél a kanálisba, nemtudok valahogy tudomást szerezni arról, hogy jelenleg be kéne fizetnem valamit?

Elvégre ezért írtam le a barátom példáját, hisz ő is biztos volt benne, hogy már nem fogják kikűldeni.

2023. ápr. 22. 01:17
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

"mellettem álló autós szólt, hogy villant is a trafi"

Talán a 80-as években még vakus volt a trafipax,de mamár nem villog egyik se, lát sötétben anélkül is.

2023. ápr. 22. 06:26
 5/10 anonim ***** válasza:
Villant ? Akkor az már 20 éve volt fiam, ha ennyi idő alatt nem jött meg akkor nem is fog
2023. ápr. 22. 09:29
 6/10 anonim ***** válasza:
Ja és a levél ajánlott jön tehát nem dobják csak úgy be a postaládába.
2023. ápr. 22. 09:30
 7/10 anonim ***** válasza:

6, Bedobják sajna, a covid óta nem kell az ajánlottat kézbe adnia, ha egyértelműen kézbesíteni tudja (nevesített postaláda pl).

Már csak a tértivevényeset íratják alá.

A barátnak honnan lett tudomása utólag, hogy nem fizették be a büntit?

2023. ápr. 22. 10:16
 8/10 krwkco ***** válasza:

A neten nem találtam olyan nyilvántartást, ahol ez lekérdezhető lenne. De szerintem felhívhatod az alábbi telefonszámokat azzal, hogy a postásod nem megbízható és lehet, hogy nem kaptad meg a gyorshajtási határozatot. Ez szerintem egyenértékű azzal, mintha elvesztetted volna a csekket. Biztosan meg tudják mondani, hogy van-e folyamatban levő ügyed. Vagy azt, hogy nincs és ezért nem is kell csekk.

"Elhagytam a csekket, mit tegyek?

Ennek tényét írásban az első fokon eljáró hatóságnak vagy a +36-94/515-230 (Szombathely) és a +36-45/526-000 (Vásárosnamény) telefonszámon jelezheti."

[link]

2023. ápr. 22. 10:34
 9/10 anonim ***** válasza:
7: meglepő, itt nem . Mindig alá kell írnom. Mostanában kaptam párat
2023. ápr. 22. 11:30
 10/10 anonim ***** válasza:

Hogy mit tegyél?

1. Örülj neki, mert valószínűleg mázlid volt.

2. Mostantól tartsd be a sebességkorlátozásokat vagy csak egy kicsit lépd túl.

2023. ápr. 22. 14:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!