Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Azt hogy a hidraulika meg...

Azt hogy a hidraulika meg fogja adni magát lehet látni pár nappal előre?

Figyelt kérdés

Nem értek hozzá előre leszögezem, pláne hogy nő vagyok, ezért szeretnék tanácsot kérni. Pénteken vittem el a kocsimat (18 éves) szerelőhöz, a hátsó fékbetét volt elkopva. Kicserélték, majd másnaptól elkezdett világítani a kézifék lámpája a műszerfalon. Őszintén eszembe se jutott, hogy a kézifék behúzásán kívül a fékfolyadék szintjével kapcsolatban is világíthat, ráadásul hétvége volt, így nem törődtem vele. Tudom, meg kellett volna néznem mit jelent még, sajnos nem tettem. Kedden reggel elszállt a fék. A szerelő azt mondta, a hidraulika adta meg magát, és emiatt folyt el a fékfolyadék. Annyi lenne a kérdésem azokhoz, akik értenek hozzá, hogy ez pénteken amikor szerelte az autót nem látszódhatott? Nem szeretném, hogy hülyének nézzenek, de én se szeretném lehülyézni a szerelőt, nem tudom hogy ha ki akarja fizettetni ezt a hibát akkor megemlítsem, hogy ezt látnia kellett volna pénteken, azaz ő a hibás, hogy majdnem összetört a kocsi, mivel nem tudtam megállni, vagy ilyen előfordulhat, nem lehet ezt előre látni?

Egyébként más jelzőfény is világít a műszerfalon aminek nem kéne, többször visszavittem amiatt is, de nem találták meg a hibát, ezért gondoltam, hogy ez a fény is csak valami érintkezési hiba miatt világíthat. Legközelebb komolyabban fogom venni az ilyesmit, de esküszöm fel se merült bennem hogy ekkora gond lehet..

2023. ápr. 19. 19:29
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

18 éves autóban valószínűleg teljesen független, bovdenes kézifék van. Így a két hiba is független egymástól.

Viszont a fékbetét cseréje közben lehetett olyan behatás, ami elindította az elöregedett fékcső hibáját. De ez nem feltétlenül látszódhatott akkor.

Meg kellett volna nézni legalább a kézikönyvben, hogy mit jelent a hibajel. Örülj neki, hogy fékhibás autóval ennyivel megúsztad.

Újabb példája, hogy miért sajnálatos, hogy a műszaki ismereteket teljesen megszüntették gyakorlatilag. Aki nem hozza a családi háttérből a tudást, konkrétan azt se tudja mit csinál, amikor autóba ül.

2023. ápr. 20. 07:27
 12/16 A kérdező kommentje:
Én mint nő azért viszem szerelőhöz a kocsit, mert nem értek hozzá. Bíztam bennük, bár nem kellett volna az igaz a múlt tükrében, de azt hittem mivel pont a féket csinálták meg, így azzal biztosan nem lesz gond egy darabig. Tehát én vagyok a hibás, értem.
2023. ápr. 20. 07:51
 13/16 A kérdező kommentje:
Hibáztam hogy bíztam a szakemberben. És akkor mit kéne tenni? Elviszem szerelőhöz, majd elviszem egy masikhoz, hogy ellenőrizze az előzőt? Dupla pénzért? Vagy hogy?
2023. ápr. 20. 07:53
 14/16 anonim ***** válasza:
Erről nem én tehetek nem vagyok autó szerelő. Senkit se érdekel a problémád beviszed csinál valamit odaadod a pénzt és mész. Ez így működik , nem én alkottam meg
2023. ápr. 20. 08:13
 15/16 anonim ***** válasza:

#12, 13: Te abban vagy a hibás, hogy az alapvető működési elvekkel sem vagy tisztában, és b/sztál rá, hogy hibajel van a műszerfalon. Ennek semmi köze a szerelőhöz. Nem ő ment vele, amikor ez a hiba előjött. Örülj neki, hogy ennyivel megúsztad, nekem van olyan ismerősöm, aki így tört gtk-ra egy autót. Bukta a lóvét...

Annyit kellett volna tenned, hogy amikor használat közben előjön egy hiba, akkor nem mész tovább mintha mi sem történt volna, hanem cselekszel.

2023. ápr. 20. 13:23
 16/16 anonim ***** válasza:
Legalább annyit meg kellene nézned, hogy hol folyt el a fékfolyadék a kocsiból. Gondolom, ahol parkolt nyoma maradt. Ha a hátsó keréknél, amit javított, akkor lehet reklamálni. Persze a szerelő úgyis kimagyarázza magát, tehát csak egy független szerelővel és az általa készített fotókkal tudnád igazolni, ha valamit rosszul csináltak.
2023. ápr. 20. 13:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!