Hogyan lett valaki(knek) tesla taxiia?
Figyelt kérdés
Őszinten erdekel 22 eves fejjel a kerdes, hogy ez mikent mukodik, hogy ma mar egyre tobb , egyre dragabb autokat latni Budapesten taxinak beallitva. Gondolom lizing, stb, de megis, ha itt van valaki aki taxisofor es van esetleg nagyobb erteku taxija, valaszolhatna :) gondolkozom a taxizason, egyetemista vagyok de valahogy a vezetes all a szivemhez legkozelebb.. legalabb azt szeretnem csinalni :)2023. ápr. 19. 17:45
1/10 anonim válasza:
mindig voltak drágább autók pl c és e mercik , taxis válakozó és így válakozóként vásárol -27% áfa
2/10 anonim válasza:
Pl. hitelre, és a taxizásból fizeti a hitelt, de ezt nyilván akkor tudod megcsinálni, ha már van tapasztalatod, és tudod, hogy mennyi pénzt tudsz keresni kb. egy hónapban, hogy be tudd lőni, mennyit tudsz kifizetni törlesztőrészletre havonta
3/10 anonim válasza:
"vezetes all a szivemhez legkozelebb" A taxizás a legjobb módszer rá, hogy egy életre meg is utáld.
Egyébként úgy van nekik, ahogy minden más cégnek lízingelt/hitelezett/egy összegben kicsengetett céges autója
4/10 anonim válasza:
ezek szerződött kocsik, csakis jobb szállodáktól/ba fuvarroznak...
5/10 anonim válasza:
4: + az alvilág is besegít és egyéb sötét ügyek.
6/10 Baranyai Máté András válasza:
Úgy, hogy sokkal olcsóbban fenntartható egy 20 milliós tesla, mint egy 12 milliós dízel. Ha megnézed nem sokkal drágább, és mivel gázolajból én eltankolok 150-200ezret egy hónapban (1.8-2.4 milla/év) , aki otthon tölti sok pénzt fog rajta pár év alatt. Illetve vannak egyéb kedvezmények is. Sokan bérlik az autókat heti 100ezerért, de nyilván mindenkinek egyéni döntése. Azért a taxizás nem egy leányálom. Én otthagytam az egyetemet és utána kezdtem el. De ha szeretnéd meglehet próbálni, bérelj pár hónapig autót és akkor láthatod a matekot, meg kipróbálhatod be jön-e. Aztán eldöntöd beruházol e autóba vagy veszel fel hitelt.
7/10 Baranyai Máté András válasza:
Illetve amilyen drágák most az autók és amilyen magasak a taxi vállalkozás költségei, én azt mondom ha van folosleges penzed vagy hitelt vennél fel 6-20 millióból szeribtem életképesebb bizniszt lehet elinditani mint a taxit, mert itt mindig nagy a rizikó. Vagy az autóval tortenik valami vagy Veled, de a koltsegek jonnek minden héten hónapban és nem pár tízezer forint. Pl főtaxinál csak a tagdíj havi 170e. Kb 500e-nél vagy nullán, amit felette csinálalsz megmarad. A baj amikor az 500as kiadas melle jön egy kuplung csere, vagy beteg vagy 1 hétig. Egy szóval nem egy életbiztosítás, cserébe szabad vagy.
8/10 Baranyai Máté András válasza:
1-es a legtöbb taxis katás egyéni vállalkozó. Nem tudnak áfát visszaigényelni. A teslaval az uzemanyagon meg a tagdijon sporolnak eves szinten milliokat (teslara olcsobb a tagdij a legtobb tarsasagnal).
9/10 anonim válasza:
Lehet, hogy olcsóbb a tagdíj, de a casco nem :D
10/10 Baranyai Máté András válasza:
Hát az jogos, asszem 1 milla korul van ha nem tobb :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!