Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Probléma, ha nem viselne meg...

Probléma, ha nem viselne meg egy olyan baleset amit nem én okoztam?

Figyelt kérdés

Körülbelül fél éve van jogosítványom, hozzátartozóm autóját szoktam vezetni kb. heti 1-2 alkalommal.

Múltkor úton voltunk egy városban. Védett útvonalon haladtunk, kb. 50 km/h-val, szabályosan, amikor jobbról az egyik mellékutcából majdnem kikanyarodott elénk egy másik autó, amit csak akkor láttam meg mikor odaértem, ugyanis takarták az út mellett, az úttal/járdával párhuzamosan parkoló hosszú kocsisor, ami mögül ez az autó előbukkant.

Elkapni sem tudtam volna a kormányt, mert szemből is jött egy másik autó, így nagy mázlija volt az illetőnek hogy megállt és nem jött ki teljesen elénk mert különben kb. 50-es tempóval oldalba trafáltam volna.

Mondja a rokonom, hogy mi lehet, hogy megúsztuk volna sérülés nélkül, de a másik autóban meghalhatott vagy komolyan megsérülhetett volna a vezető.

Namost átgondoltam a szituációt. Nyilván a balesetért kár lenne, ha a mi autónk összetörne, de az megszokott, hogy a másik embert nem sajnálnám különösebben? Az szólna mellette, hogy minden szabályt betartva közlekedtem, így nem az én hibámból történt volna.

Ti hogy viszonyultok az ilyen jellegű balesetekhez? Esetleg volt már valakinek olyan hogy nem ő okozta, viszont az okozónak lett valami nagyobb baja? Hogyan viszonyulnátok a másik ember sorsához egy nem saját hibás balesetnél? Mennyire hatna meg titeket?

2023. ápr. 18. 17:56
 1/6 anonim ***** válasza:
80%
Valószínű nem látott ki szerencsétlen a parkoló autókról, azért dugta ki az orrát. Hajjaj, napi szinten taposok a fékbe, mert kiugranak elém, kivágnak elém. Amíg szerencsés a kimenetel, addig nem visel csak meg.
2023. ápr. 18. 18:10
 2/6 anonim ***** válasza:
74%

Azert ez szitufüggő. Ha az esti partihoz a haverokkal ugrottam volna le sörert cigiert es kirongyol elem egy kismama valami papírautóval, elkapom oldalról es elmegy a magzat aztan 2 het kóma utan meghal a gepeken, azzal nem biztos el tudnek szamolni.

Viszont ugyan ez egy fiatal suttyóval, aki epp bizonygatta a haveroknak előtte, hogy mennyire jól vezet, esetleg be is volt pialva/mindenezve, az egy fokkal több haragot valtana ki belőlem es kevesebb empatiat.

2023. ápr. 18. 18:16
 3/6 anonim ***** válasza:
58%
Miért kéne sajnálni? Vegyék csak el tőle a jogosítványt.
2023. ápr. 18. 18:40
 4/6 anonim ***** válasza:
89%
Azért egész más, ha "elképzeled", mi lett volna, ha meghal a másik autóban ülö, vagy ha ténylegesen "megtörténik" egy ilyen eset! Teljesen másként reagálnál a valóságban, mint képzeletben,
2023. ápr. 18. 18:50
 5/6 anonim ***** válasza:
29%

Igen, mert hiányzik belőled a defenzív vezetésre való törekvés.

Persze ha tényleg megtörtént volna a baleset, valószínűleg átértékelnéd a helyzetet, ha nem vagy pszichopata.

2023. ápr. 18. 19:45
 6/6 anonim ***** válasza:
84%
Sok a feltételes mód... Fél éves jogsis mazsolaként, ha még az út- és látási viszonyoknak megfelelő sebesség megválasztása is nehézkes, akkor ne gyárts elméleteket, hogy mi mennyire viselne meg.
2023. ápr. 19. 12:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!