Számít-e, hogy a kormányt egyenes állásba hagyjuk, ha hosszabb időre leparkolunk?
Ez a baj a hasznalt auto vasarlassal...
Nyilvan sarkított pelda, de teljesen alaszedett kormannyal parkolni egyaltalan nem hasznal a futómű alkatreszeinek! Ha folyton ugy van hagyva, akkor biztosan előbb lesznek benne cserés alkatrészek.
Erre lehet mondani, hogy a napsütötte Californiaban bezzeg a rendőr jól megvág, ha nem a padka irányába all a kerék lejtőn lefelé, (biztos van ilyen előiras mashol is + a józan esz is azt diktalja) de azert erezzük, hogy azt a kis extra avulast megeri a balesetveszely kizarása.
"Számít-e, hogy a kormányt egyenes állásba hagyjuk, ha hosszabb időre leparkolunk?"
Én egyenesben szoktam hagyni. De csak azért, mert viszonylag új a gumi. Ha valaki lelopná, legalább egy kicsit erőltesse meg magát és ne lássa simán az autó mögött elmenve.
Kopást vagy torzulást a gömbfejekben, csapágyban és egyéb alkatrészekben szerintem a kitekert kormány sem okoz.
(Egyébként lejtős parkoló, de járdaszegély nincs. Az autó sebességben van. Kézifék behúzva. Sosem fagyott be. :-) )
13
Persze, el kell viselnie az autónak mindent amit a user megtehet. Egy darabig. A benzines automon 6600 nal van a piros kezdete a fordulatszammerőn, es kb 900 tól tuti nem fullad le üzemmelegen. Egyik veglet sem hasznalna neki. Gyanítom tiltason nem menne el probléma nelkül egy 500 km-es etapot egyhuzamban gond nelkül, de ha leforgatom parszor az nem okozhat gondot...
Szűk utcán tahóság kitekert kormánnyal parkolni párhuzamosan, mert a többi autósnak még jobban centizgetnie kell.
Az autónak műszakilag kb. tökmindegy.
#18: dobfékbe befolyik. azok szoktak befagyni, nem a bowden.
Ezért néznek értetlenül sokan, mert akinek tárcsaféke van hátul, annak nem fagy be a kézifék
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!