Ha folyamatosan újratöltöm az autót motorolajjal, akkor is elkell vinni olajcserére a feltüntetett kilométerenként?
Figyelt kérdés
Végülis havonta újra kell tölteni fél liter olajjal, így kb friss van mindig a motorban, meg újratöltöm aztán viszem olajcserére az olyan, mintha a legutóbbi újratöltést kidobtam volna az ablakon nem?2023. ápr. 13. 01:23
11/14 anonim válasza:
#10: Azért adtak meg ekkora értéket, hogy a selejtes ecotec motorokat ne kelljen garanciában javítani.
A VW csoport asszem 1.5l/1000km-t ad meg.
És elég sok példány produkálja is.
De nyilvan rohadt fontos az az euro6 norma, ha a valóságban meg 1:70-1:50 keverékként égetik a motorok a motorolajat.
12/14 anonim válasza:
#11 Igen tudom, volt nekem is 16 szelepes ecotec Astrám. Meg ez az olajfogyasztás is erősen jobblábfüggő. Mostani autómat úgy vettem tesómtól,hogy nála nem volt olajfogyasztás, max 2 szint között, és tudom,hogy ő nem forgatta úgy mint én. Nálam meg csipegeti.
13/14 anonim válasza:
Nagyon nem normális, hogy után kell töltögetned. Másrészt az olaj egyik fő funkciója, hogy "kimossa" a fémforgácsot stb-t a rendszerből. Na, az mind ott marad az olajban és reagál vele. Ezért kell cserélni. Azt te csak hiszed, hogy "kb friss van mindig a motorban", ez abszolút nem igaz.
14/14 Akit átvernek a reklámok válasza:
Az autó sokkal többet ér mint 3-5 liter olaj és olajszűrő ára, mindig cseréld le!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!