Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Tényleg annyira jók a régi...

Tényleg annyira jók a régi Mercedesek, vagy nagy a legenda faktor? Egy jó 124-190-126 ára már az egekben van, 4-6 millió forintot kérnek értük, vagy még többet is. Jelenleg egy B6 A4-em van 1.9pd. jó kocsi, de sajnos nem tetszik.

Figyelt kérdés

2023. ápr. 11. 20:46
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

#4-#6-#8-at engedd el, csak szeretné az arcodba nyomni hogy az ő gyártás előtt 10 évvel már elavult és ezért kiforrottabb japán autója az istencsászár. Egyszerű buta ember, de itt leginkább ilyeneket találsz.

Az én véleményem, hogy ne vegyél veterán autót napi használatra. Vannak olyan betegagyúak akik megteszik, én is jártam 2020-ban pár hónapig 34 éves autóval mert eladtam a napi használatút és a Covid alatt nem kerestem gyorsan másikat, de nem éri meg.

A régi Mercik tényleg jók, nincs füst tűz nélkül ahogy mondani szokás. Csak az a baj, hogy az anyag fárad a korral. Hiába eredendően megbízható a technika, ettől még 30 körüli autókról beszélgetünk itt, gyakorlatilag bármi bármikor elmehet. Ezeket szerelni nem nehéz, de csak akkor nem ha értesz az autószereléshez, laikus nem fog ezeknek sem nekiállni hirtelen.

Jól összerakott masszív autók ezek a régi kocka Mercik, az összes többi öreg autóhoz hasonlóan természetesen a rozsda a legnagyobb ellenfelük (az Audi onnantól hogy alumínium elemekre ment, ez alól kivételt képez egyébként), ami viszont hatalmas szopóroller, mert jó karosszérialakatos alig van és aki van az a csillagokat is lekéri az égből + akár éves várólistája van, aki meg béna annak felesleges egy forintot is kifizetni, csak kókány munkát fog végezni amit aztán lehet megint javítani.

Ha szeretnél egy öreg autót, akkor azt hobbinak, második autónak érdemes megvenni, hogy ha valami baja van (lesz!) ne legyél mozgásképtelen, és ne kelljen az értékes öreg autót gyilkolnod jégesőben-hóban-sózott utakon.

2023. ápr. 12. 11:00
 12/14 A kérdező kommentje:

Utolsó: nagyon köszönöm!

Az A4 is arra van, hogy hetente megyek vele 100-200 km-t, illetve családdal kirándulni. Ehhez sem olcsó semmi, a Mercihez sem drágábbb szerintem semmivel sem. Szóval nem sokat mozogna, szeretve lenne. (Nem ez az első öreg autóm, volt már 190-es, Passat, nem első bálozó vagyok).

2023. ápr. 12. 12:36
 13/14 anonim ***** válasza:

Ha volt már 190-esed akkor mi a kérdés?

Én még nem hallottam 190-est szidni tulajtól vagy ex-tulajtól ha jó allapotban van/volt.

Mindenki imádja/imádta.

Sokan vissza sírják akik eladták.

2023. ápr. 12. 22:39
 14/14 A kérdező kommentje:
Visszasírom én, pedig az eléggé szét volt rohadva sajnos. Csak a múltkor mentem egy egész jó 124-essel, és nem éreztem annyival jobbnak, (ha egyáltalán) mint a b6 A4-et. (Nyilván egy 10 évvel fiatalabb Audiról beszélünk, ez valahol természetes is). Aztán az ember igyekszik körüljárni a kérdést alaposan.
2023. ápr. 13. 13:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!