Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Fiat Brava 1.4 12v menet...

NedJr kérdése:

Fiat Brava 1.4 12v menet közben a motor leállogat. Mi lehet a hiba oka?

Figyelt kérdés

Van egy Fiat Brava 1.4 12v autóm.Egy ideje menet közben a motor leállogat. Olyankor betorpan és felvillan az üzemanyag befecskendezést jelző lámpa, a szervó elmegy és pár másodperc után minden oké. Ha épp alapjáraton van mondjuk lámpánál akkor leáll. Újra indítás után megy tovább.Van hogy gyakrabban és van hogy ritkán produkálja. Olvastam régebbi ilyen problémákról másoknak de megoldást már nem láttam rá.

Volt egy tanács miszerint vízhőfok érzékelőt cseréljek mert másnak ez volt a hiba oka. Mióta cserélték azóta minden oké. Kicseréltem. Jött a tél és a hideg és addig megszűnt a probléma. Most, hogy enyhült az idő (melegebb van) visszatért a probléma erősen. Továbbra is várom a tanácsokat, hogy mi lehet a probléma? A válaszokat előre is köszönöm.

2023. ápr. 11. 20:00
 1/7 anonim ***** válasza:
Továbbra is vízhőfok jeladó. Klasszikus Fiat probléma. Lehet selejtes amit vettél és azért bírta csak eddig. Cseréld ki megint, jó lesz. Meg hát van vagy 5000 forint, ha félévente cserélni kell, az sem gáz anyagilag.
2023. ápr. 11. 20:04
 2/7 anonim ***** válasza:
Kis megjegyzés, az üzemanyag befecskendezés jelző lámpa az öreg fiatoknál a check engine piktogram elődje.
2023. ápr. 11. 20:06
 3/7 A kérdező kommentje:
Arra gondoltam, hogy nem a jeladó csere oldotta meg addig sem. Hanem, hogy hidegebb idő lett és most azért tért vissza mert javul a hőmérséklet. Hát egy próbát megér természetesen és lehet, hogy csak én félek tőle, hogy nem ez lehet a baja. Köszönöm a segítséget!
2023. ápr. 11. 23:26
 4/7 anonim ***** válasza:
Az lesz, nyugi. Általában nem szeretek itt GyK-n vaktában lövöldözni 1-2 sokat nem mondó probléma alapján, de ez annyira klasszikus, hogy pénzt is mernék rá tenni. :D
2023. ápr. 12. 02:00
 5/7 A kérdező kommentje:
Meglátjuk! Ma megrendelem és délután megyek érte. Csere. Majd írom a tapasztaltakat. Köszönöm még egyszer.
2023. ápr. 12. 04:49
 6/7 A kérdező kommentje:
Nos. Ki lett újra cserélve az említett alkatrész és úgy látszik most jó az autó. Azóta nem jelentkezett a probléma. Köszönöm még egyszer a gyors és segítő hozzászólást!
2023. ápr. 16. 00:09
 7/7 A kérdező kommentje:
Elszóltam magam. Most ez az üzemanyag visszajelző lámpa fel-fel villan viszonylag több időt mint addig de nem torpan. Az üzemanyag szivattyú hangját hallom mikor gyújtást adok így az gondolom működik.
2023. ápr. 17. 09:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!