Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ugye nem hengerfejes?

Ugye nem hengerfejes?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nemrég vásároltam egy autót amitegy független szerelővel átnézettem. Említette ,hogy a legutóbbi szervizkor kb 1 liter olajjal többet öntöttek az autóba aztán elhoztuk és az istenért sem akar felmelegedni a motor. Mármint gyanítom ,hogy ez a probléma ugyanis 30 km után is gőz jön ki a kilufogón . Előtte sokat állt az autó (kb augusztustól úgy múlthétig). Lehet ,hogy csak visszafolyt az olaj az állásban ? Kérlek segítsetek mi lehet a baj.

2023. ápr. 8. 06:42
 1/8 anonim ***** válasza:
80%

Hát ennyiből senki nem mondja meg neked. Nem tudjuk mi távozik a kipufogóból, lehet csak kondenzáció a hideg miatt. A hűtővíz meg ha nem melegedik fel, akkor az lehet csak egy termosztát hiba, igazából amikor bedolgozik a víz az égéstérbe akkor pont hogy forralni szokta a vizet. A +1 liter olajat szintén nem értem... többet öntöttek bele, de MINÉL többet?

Mint mondtam, innen senki nem tudja ezt neked megválaszolni. Vidd el szervizbe, ahol tudják is mit csinálnak és személyesen tudnak vele foglalkozni, mert mi továbbra sem vagyunk látnokok.

2023. ápr. 8. 07:14
 2/8 anonim ***** válasza:
52%

Az, hogy a kipufogóból gőz jön semmit se jelent. Nekem is gőzöl, de semmi baja az autónak, csak simán olyan forró gáz jön ki belőle, hogy kicsapódik a levegőben a pára nyirkosabb időben.

A hengerfejnek amúgy semmi köze a túltöltéshez, a karterszellőztetést és a katalizátort baxxa seggbe.

2023. ápr. 8. 07:35
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

+1 liter akár gáz is lehet ha olyan autóról van szó amibe 2,8 liter megy.

De egyébként en annak a híve vagyok hogy autovasarlas után otthon olajcsere es hagyni normalisan kicsöpögni.

2023. ápr. 8. 08:44
 4/8 anonim ***** válasza:
Ugybizonydá, kis motorban az a +1 liter igen csak tud szép dolgokat művelni...
2023. ápr. 8. 12:03
 5/8 anonim ***** válasza:
Nem hengerfejes, hanem ha jelentősen túl van töltve az olaj, akkor füstölni fog. Kihúzod a nívópálcát hideg motornál, megnézed mennyi van benne. Ha jóval többet mutat a pálca, akkor le kell engedni az olajat és visszatölteni amennyit kell bele, hogy maxon legyen. Persze hengerfejes is lehet, de ha túltöltötték, akkor ez az első lépés.
2023. ápr. 8. 12:14
 6/8 A kérdező kommentje:
Hivatalos lexus szerelő vizsgálta át és jó vételnek tartotta csak parázok mivel nem volt olcsó és a javítás sem 2 fillér
2023. ápr. 8. 13:15
 7/8 anonim ***** válasza:
Minél előbb oldd, meg azt az egy liter többletet, kuka is lehet a motor ha így használod. Ismerősöm céges autóba, sokkal többet bele töltött, és kuka lett a motor.
2023. ápr. 8. 18:26
 8/8 anonim válasza:
De
jan. 10. 14:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!