Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Dízeles autonál 50 literes...

Dízeles autonál 50 literes tankal 825km hatótáv jónak számít?

Figyelt kérdés
2023. ápr. 7. 11:27
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
6%
Nem. Az kb. 6 literes fogyasztás.
2023. ápr. 7. 11:29
 2/11 anonim ***** válasza:
0%
Nem nagyon, talán ha javarészt városban használod, akkor igen (de városban meg idióta dolog dízeles autót használni). Az én 1.6 szívóbenzines Astrámnak van kb. 800km-es hatótávja vegyesben. Pontosan nem tudom mert nem szokásom kiüríteni, általában olyan 600km után szoktam tankolni és akkor van durván negyedénél a mutató, tankolás után pedig 800-810km körüli becslést szokott adni a számítógép. Ezt 6.3L-es átlaggal, szóval ja, ahogy #1 mondta, neked kb. 6L körül van az átlagod, az dízelnél max városban számít normálisnak.
2023. ápr. 7. 11:36
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Kérdés milyen használatban. Város, vegyes, vagy vidék? Városban nagyon jó míg főűton pl rossz.
2023. ápr. 7. 12:00
 4/11 anonim ***** válasza:
83%

Rohadtul nem mindegy, milyen "dízeles" autóról beszélünk, és milyen felhasználásról. Egy régebbi, mechanikus adagolós dízelnél a 6 liter 80-90 lóerőhöz teljesen oké, vegyes felhasználásban. Egy korai common rail/PD/elektromos adagolós autó vegyesben 90-100 lóerővel be tud ez alá menni, egy utóbbi 10 évben gyártott common rail pedig teljesítménytől függően akár 5 liter környékére simán hozható, országúti/vegyes használatban.

De elég, ha bemész a városba, vagy autópályán tolsz egy 130-140-es utazót, az öt literből simán lesz hat, az alap hatból meg legalább hét, és akkor megint nem ismerjük az útviszonyokat, valamint az autó leterheltséhét.

A motor teljesítményéről már nem is beszélve. Egy 1.9 DCI mondjuk simán eljár 5,5 literes fogyasztással, 100 lóerős teljesítménnyel, de egy hathengeres 25 TDS-ből a 6 litert sem nagyon lehet kihozni hasonló körülmények között. Az, hogy mi a "jó", tehát elég relatív. Másokat nem minősítenék, de én mindössze ennyi alapján nem tudom megállapítani, mert szerintem nem lehet.

2023. ápr. 7. 12:01
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen átlagos, bár tudni kéne ehhez milyen motor társul. Ha ezt pl egy 90lovas 1.5dci préselte ki magából akkor mondhatni nem olyan jó.
2023. ápr. 7. 12:44
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Ez 6,06 l/100 km-es fogyasztás. Ha nem katalógus adatokat nézünk, hanem életszerű közlekedési helyzeteket, akkor teljesen átlagosnak mondanám.

Főleg annak tudatában, hogy nem tudjuk milyen autóról van szó, mekkora tömegről, mekkora motorról, milyen felhasználásról: sok városi rövidtáv, pálya 140-nel, vagy országút, esetleg vegyes...

Összehasonlításul a 2018-as 1.6cdti Astrámnak 5,8 a nagy átlag fogyasztása, úgy hogy új korától írok minden tankolást. Ez alig 3 decivel több, ami azért nem a világ vége, főleg ha ez valami nagyobb autó, esetleg SUV, vagy nagyobb motoros.

2023. ápr. 7. 12:49
 7/11 A kérdező kommentje:

1.8 TDCI ford kombi 1200kg körüli.

Országút/városban hozza ezt vegyesen(5km város,15km országút dimbes dombos meredek emelkedős kanyaros kátyús utakon)

Autópályán 4,5-5 liter körül fogyaszt

2023. ápr. 7. 14:07
 8/11 anonim ***** válasza:
69%

Nos akkor, hogy tiszta vizet öntsünk a pohárba.

Ezek most a computer adatai, igaz?

Valóságban is ekörül lehet.

Ami teljesen normális.

Az, amit sokan csinálnak nem életszerű, lenullázzák a computert meleg motornál a városból kiérve, s gyönyörködnek az 5 litereken. De az sem mindegy, hogy éppen megy-e az automata klíma télen/nyáron, avagy klíma csak akkor van használva, ha pár ismerős is utazik és ne tűnjünk olcsójánosnak.

Aki a szívó benzines autójával kedvezőbb fogyasztási adatokat ad, mint egy hasonló specifikációjú dízel az hadd gyönyörködjön magának, mert igazság nincs benne.

Vegyesen használva ez egy teljesen normális adat 1.8 TDCI-től.

Vegyesen egy 1.6 TDCI/HDI is lazán benyakal ennyit vagy egy 1.5 dci.

2023. ápr. 7. 14:43
 9/11 A kérdező kommentje:
Igen computer adatok
2023. ápr. 7. 14:59
 10/11 anonim ***** válasza:

Számolj párat tankolástól tankolásig

Múltkor voltam kirándulni a bakonyba, igen ráérősen mentünk. 1.8T-m van arra a túrára 6,8-es fogyasztást mutatott, szerinted mennyire reális?

2023. ápr. 7. 16:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!