Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi a külömbség az adagolós és...

Mi a külömbség az adagolós és a turbos motor között?

Figyelt kérdés
A turbós motor felépítését és működését nagyjából tudom.Valaki le tudná írni,hogy egy adagolós 1.9-es dízelmotor hogy működik?Melyik a jobb?miért?
2023. ápr. 6. 22:06
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
75%

Mivan ?

Ez olyan hogy mi a különbség az oxigén maszk és a malnaszorp kozott mert a malnaszorpot ismerem

2023. ápr. 6. 22:29
 2/16 anonim ***** válasza:
Nem lehet osszehasonlítani ilyen egyszeruen, de hogy lehet, hogy a turbo mukodest ismered de a sima dizel motort nem? Ez kb lehetetlen, vagy rossz a kerdesed
2023. ápr. 6. 22:46
 3/16 A kérdező kommentje:
talán úgy,hogy a turbós motorokról megnéztem több videót. de az adagolósról nem nagyon találtam ilyen bemutatóvideót. arra lennék kíváncsi,hogy az adagoló hogy működik.mint pl a turbo esetében,hogy a kipufogógáz meghajtja a turbot,és többlet levegőt küld a motorba,és ezáltal van a teljesítménynövekedés,hogy egy adagolós motornál ez hogy van.meg mi az adagoló egyáltalán.nem tudom mi nem volt érthető,meg miért kell kötekedni.
2023. ápr. 6. 23:13
 4/16 anonim ***** válasza:

"A turbós motor felépítését és működését nagyjából tudom"

Nem, még nagyjából sem tudod.

Melyik turbós motorra gondoltál, mi az hogy turbós motor? A "turbós motor az nem egy típus, vagy motor fajta, amit úgy általánossagban be lehet mutatni. A turbófeltőt azt igen, de annak is vannak típusai, több fajtája. Akárcsak a motoroknak is, amire azt a turbót rakod. Nincs olyan hogy " Na gyerekek a turbós motor felépítese ilyen meg olyan!"

Általában 2 féle motort használnak az autókban. Van a benzines, meg a dízel. Ezeknek is van 1000+1 fajtája.

Maradjunk a dízelnél.

A dízel motor hasonlóan épül fel mint a benzines , lehet többféle hengerelrendezés, hengerűrtartalom és hengerszám. A legfőbb különbség az az, hogy a dízelnél, nem a gyertya gyújtja meg az üzemanyagot, hanem meggyullad magától. Pontosabban a magas sűrített viszony miatt felmelegedést, összesített levegőbe beporlasztott üzemanyag öngyulladással gyullad meg.

Ehhez fontos, hogy megfelelő időben, megfelelő mennyiségben és megfelelő helyre juttasuk az üzemanyagot.

Ehhez kell az adagoló.

Azt a vezérlés hajtja, vagy legalábbis fix összeköttetésben van a motorral.

Arról meg csak ennyit:

[link]

2023. ápr. 6. 23:22
 5/16 A kérdező kommentje:
ok akkor nem tudom😂nézd meg a legtöbb videót,a lehető legjobban leegyszerüsítve így mondják el ahogy én leírtam
2023. ápr. 6. 23:28
 6/16 anonim ***** válasza:

Röviden: az adagoló az üzemanyag mennyiségét szabályozza, a turbó több levegőt ad a motornak.

Tehát a kettő független egymástól egy adagolós motor lehet turbós is. És egy nem adagolós (közös nyomócsöves) motor is lehet szívó (bár nagyon ritka)

2023. ápr. 6. 23:34
 7/16 A kérdező kommentje:
kösz a normális választ. arra gondoltam amikor azt írtam hogy mi a külömbség a turbos és az adagolós között,hogy gondoltam,hogy az adagoló a teljesítmény növelésére van benne,mert annyit tudok,hogy a dízel motor sima szívóban nagyon gyenge.(nem értek az autókhoz,csak vezetni szeretek,meg érdekelnek.)egy adagolós motornál nincs meg az az érzés gondolom mint egy turbosnál,hogy amikor megjön a turbonyomás,akkor érezni hogy megindul aza autó?
2023. ápr. 6. 23:38
 8/16 anonim ***** válasza:
Trollkodsz vagy nem olvasod a válaszokat?
2023. ápr. 6. 23:41
 9/16 A kérdező kommentje:
agyhalott,minek írsz?
2023. ápr. 6. 23:43
 10/16 A kérdező kommentje:
pl az 1.9es dízelmotorra gondolok... 2 típust emlegetnek belőle,a turbos 1.9,meg az adagolós. leírtam hogy nem vagyok szerelő.arra vagyok kíváncsi,hogy pl teljesítményben az adagolós 1.9 meg a turbos között mennyi a külömbség,stb
2023. ápr. 6. 23:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!