Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogy működik az autóbeszàmîtás...

Hogy működik az autóbeszàmîtásos vásàrlás?

Figyelt kérdés
1 hónapja vettem egy autót egy kereskedőtől,és meg szeretném tőle kérdezni,hogy be tudnà e szàmítani amit vettem tőle egy másik kocsi àràba. ha összejönne ez az üzlet,akkor pl a negyedéves biztosítást azt bukom?vagy úgymond àt lehet ruházni egy màsik kocsira?vagy akkor kàrba vész az a pénz?egyébként mennyire jellemző,hogy egy kereskedő újra beszàmítja amit màr eladott?gondolom azért kevesebbért szàmolja be bőven. pl 1 millióért vettem tőle,akkor kb mire lehet szàmítani?
2023. ápr. 5. 20:12
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:

persze ezt mèt àtgondolom,de igazàból még nem derült ki,hogy a mostani mennyire működik jól,hisz 3 hete van meg. amit meg most néztem,az szervízkönyves(tudom ezzel is lehet csalni). tudom amatőr kérdés,de leírnàtok hogy ti hogy hívnàtok fel a kereskedőt? én pl erre gondoltam:

szia,xy vagyok,nemrèg vettem nàlad az xy kocsit,és làttam,hogy àrulsz egy xy kocsit. az enyèmet be tudnàd e szàmîtani annak az àràba,és ha igen,mennyiért? szerintetek így jó?vagy ti hogy mondanâtok,hogy a lehető legjobban jöjjetek ki belőle?bàr tudom hogy ebben a szituban ő az egyetlen aki jól jàrhat.

2023. ápr. 5. 21:50
 12/28 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom, hogy örül-e ha letegezed, de még hozzátenném azt, az enyémet be tudnáde számítani, amit tőled vettem. Hogy biztos tudja azt, hogy azt szeretnéd beszámíttatni, amit tőle vettél, mert nem teljesen egyértelmű így ahogy írtad. De amúgy jó. Egyébként nem kell ennyire túlizgulni az egészet, hogy scriptet írsz egy telefonbeszélgetéshez.
2023. ápr. 5. 21:56
 13/28 A kérdező kommentje:
nem fogok magázni egy kb 30 éves embert😀szerintem biztos tudnà melyik autó,mert 3 hete vettem tőle,plusz az is egy elég ritka típus volt,3 hét alatt csak nem felejti el
2023. ápr. 5. 22:05
 14/28 anonim ***** válasza:
Ja, akkor nem szóltam. Ha nagyon jófej, lehet hogy visszaveszi annyiért amennyiért eladta neked, lehet hogy ezzel kéne kezdened, hogy visszavesszi-e. Ha nem, akkor mennyiért számítja be egy másikba.
2023. ápr. 5. 22:08
 15/28 A kérdező kommentje:
igazàból jófej volt eladásnàl,de nyílvàn azért mert el akarta adni. pl arra mit mondjak hogy miért vegye vissza?nyílvàn azért az àron nem venné vissza,amennyiért vettem,ebben biztos vagyok.de ha már 800 ért visszavenné,úgy hogy 900-ba vettem,akkor azt mondom hogy korrekt. lehet,hogy úgy normàlisabb àron beszàmîtanà,ha egyből azzal kezdeném,hogy egy màsikat szeretnék tőle venni?
2023. ápr. 5. 22:21
 16/28 anonim ***** válasza:
#15 Ez már a jófejségétől függ, mert általában nem vesznek vissza semmit, max. beszámítanak, azt pedig jóval kevesebbért mint amennyit ér. Tőle függ mire hajlandó. Mondjad neki, hogy mennyiért vetted tőle, mennyit költöttél rá, mutass neki róla számlát. Lehet hogy megesik rajtad a szíve és visszaveszi 800-ba, vagy akár 900-ba, nem valószínű, de lehetséges.
2023. ápr. 5. 22:31
 17/28 A kérdező kommentje:
az a baj,hogy maszek szerelővel csinàltattam a vezérlés és az olajcserét,de ez így nem sokat ér gondolom szàmla nélkül…
2023. ápr. 5. 22:38
 18/28 anonim ***** válasza:
Hát az olyan, hogy bármit mondhatsz, de ha nem tudod bizonyítani, az annyit is ér. Mondjuk 220 ezer egy vezérlés és olajcserére maszeknál az elég durva ár. Azért mondjad neki, hogy friss vezérlés és olajcsere, az jól hangzik.
2023. ápr. 5. 22:42
 19/28 A kérdező kommentje:
maga a vezérlés volt csak 110 ezer forint,màrmint az alkatrész àra,plusz motor olaj,vàltó olaj. plusz kapott egy kozmetikai takarîtást,plusz egy újrabőrözött kormàny,vàltógomb,szoknya,úgyhogy jobb àllapotban vinném neki vissza mint ahogy elhoztam,az biztos. de sajnos ezek olyan dolgok,ami nem àrképző szerintem,mert ettől nem tudja dràgàbban eladni szerintem.
2023. ápr. 5. 22:46
 20/28 anonim ***** válasza:
#19 Ha nem veszi vissza ugyanannyiért és van időd, nem sürgős a csere, akkor szerintem sokkal jobban járnál, ha te hirdetnéd és nem beszámíttatnád. Az ilyen autókért, amiken frissen volt cserélve minden csakúgy kapnodnak az emberek vicc nélkül. Odaírod hogy friss vezérléscsere, és már hívni is fognak. Na jó egy picit túlozva. 1 millióért szerintem te magad is el tudnád adni. Ne kapkodd el. Addig amíg eladod a mostanit, van autód és utána keresel olyat, amilyet szeretnél.
2023. ápr. 5. 23:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!