Attól még hogy a szüleimnek nincs autója megtanulhatok jól vezetni?

Egyik barátom, Dél-Afrikában dolgozó bányamérnök.
Amikor indult munka a telepen, írni-olvasni nem tudó segédmunkásokat tanítottak meg a kis Wrangler-jeeppek használatára, a bánya és a szomszédos falvak között.
Elmagyarázták (elmutogatták) hogyan kell elindulni, váltani és megállni, hol kell beönteni az üzemanyagot. Ma megmutatták, holnaptól pedig már hozta-vitte a munkásokat, az alkatrészeket, minden segítség nélkül. Nálunk meg sok olyan tanuló van, aki "steril" körülmények között nem képes szakembertől megtanulni ezeket az alapokat 30 óra alatt sem.
Szerinted az a mandinka harcos, milyen vezetési készséggel felszerelve érkezett a pálmakunyhóból?🤔

#12.Nem a fővárosi csúcsforgalomról beszélünk, hanem az alapvető vezetői manőverekről.
Arra próbáltam utalni, hogy van aki 30 órányi oktatás után is azt kérdezi: "most tényleg úgy kell indulni, hogy a bal pedált fölengedem a jobbat meg lenyomom?" 😯

Nem szeretnék vitatkozni, de az én véleményem az, ellentétben a #9-es válaszolóval, hogy igenis belénk van kódolva az, hogy ki vezet/közlekedik jól és ki nem.
Biztos, hogy tanulható képesség és rutinnal csak jobb lesz, de mindig is lesznek olyanok akiknek több tízezer kilométer után sem állnak össze a dolgok. Például nem tud manőverezni szűk helyeken, leparkolni bárhol, ahova a kocsi befér. Vagy örökösen rosszul méri fel előzésnél a szembőljövő sebességét.
Sok olyan sofőrt láttam már, ahol nyögvenyelősen ment az egész dolog, vagy éppen nem veszi szépen a kanyarokat, mert két újjal belerángat a kanyarív közepén, indokolatlanul lassít aztán megint gyorsít és még lehetne folytatni a sort.
Vannak olyan sofőrök, akiket erősebb 200+ lóerős autóba nem lenne szabad ültetni, véleményem szerint.
Attól függetlenül, hogy nincs autótok kérdező, ha van hozzá húzalmad, akkor ráérzel hamar a dolgokra, nem zárja ki.
Az én esetemben például apukámat láttam vezetni kiskoromtól kezdve és akarva-akaratlanul az ő stílusa befolyásolt engem is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!