Tudtok olyan tanácsokat, tanulási technikákat, videokat, weboldalakat, könyveket. Stb-ket adni amely segitségével könyebben megtanulhatnék egy idegen nyelvet (lehetőleg angólt)?
Szia!
Nézd a kedvenc - angol nyelvű - sorozatodat felirat nélkül, aztán felirattal, akár többször is egy-egy epizódot. Így mindig össze tudod hasonlítani mennyit értesz meg belőle.
Észrevétlen tanulsz, hiszen azt nézed, amit kedvelsz.
Én ezt tudom javasolni.
Szia!
Én is azt tudom ajánlani, hogy valamilyen általad kedvelt filmet vagy sorozatot nézz azon a nyelven, amilyen nyelven szeretnél tanulni. Én például youtubeon is angol videókat nézek, először felirattal néztem, habár tudom, hogy van olyan videó, ahol a felirat nem pontos, szóval, ha arra mész a beállításoknál, hogy 'automatikus angol felirat létrehozása' (vagy hasonló), akkor arra ne nyomj, mert nem azt fogja kiírni, mint amit valójában a videóban mondanak.
Mindenképpen olvass angolul, nagyon érdekes, de így nagyon sokat tanul az ember és nem lesz stresszes a tanulástól, mert ugyanazt csinálod, mint amit a saját anyanyelveden is megtennél.
Az elején lehet, hogy döcögősen fog menni, de sikerülni fog, én hiszek benned! :)
Legyenek csodás napjaid és jó tanulást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!