Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Külföldről, pl. a németektől...

Külföldről, pl. a németektől azért hoznak be autókat, mert jobban karban vannak tartva?

Figyelt kérdés

Pl. mi a különbség, hogy mondjuk egy 5 éves adott modellt megvesz valaki kint, és behozza, vagy egy itthon újként üzembehelyezettet vesz meg 5 évesen?

Jobb állapotú lesz a kinti 5 éves, és ezért megéri behozni még szállítással, egyéb költségekkel is?

Vagy ez a külföldről behozás csak drágább autókkal éri meg a plusz költségek miatt, és azért hozzák a németektől, mert ott nagyobb választék van használt drágább modellekből?

2023. ápr. 1. 07:26
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
79%
Egyáltalán nem. A németektől behozott autók 90%-a egy rozsdakupac. Pont ezért adják el, pont ezért kérnek érte kevesebb pénzt és pont ezért vásárolják fel őket a magyarok.
2023. ápr. 1. 07:30
 2/12 anonim ***** válasza:
78%
A német nagyon odafigyel az időszakos szervizekre, meg az extrákon se spórol, majd mikor letellik a garanciális időszak, akkor visszaviszi a kereskedésbe, és kihoz egy újat. Bár állítólag mióta volt a covid, meg a chiphiány, azóta már kitolódik ez az idő, meg ugye ott volt a dizelbotrány is. Már ott sincs annyi eladó használtautó mint régen. Kb az van, hogy kintről a fulost, megvigyázottat kapod olcsóban, mint nálunk egy alapot, itt ráadásul nem költenek annyit a szervízre, meg persze az utak minősége is olyan, hogy szétszedi a futóművet.
2023. ápr. 1. 07:36
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Nagyobb a választék. Röviden ennyi
2023. ápr. 1. 07:40
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

A német nem vigyáz az autóra, tapasztalat.

Ahogy hajtják a pár éves céges autót, kész káosz. A motornak nincs ideje bemelegedni, de a fordulatszám már 3 ezer a dízelnél.

Nagy a választék és olcsón megveszik magánszemélytől. Semmi más oka nincs.

2023. ápr. 1. 07:59
 5/12 anonim ***** válasza:
Alapvetően kint jobban karban tartják, de pont nem azokat amiket behoznak a nepperek. Az átlag magyar vásárlóban meg pont ez a hit él hogy kint minden rendben van tartva, és van olyan naiv hogy amit a neppertelepen 800ezerért árulnak az pont egy jól karban tartott darab a szokásos 180ezer km-el.
2023. ápr. 1. 08:09
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Max azért tartják jobban karban mert szigorúbb a vizsga.

Ezen kívül csak a fejekben van a tévedés, hogy ami német, vagy tőlük jött az biztos jó.

2023. ápr. 1. 09:12
 7/12 anonim ***** válasza:
Szerintem a kérdező régi passatosokra gondolt. 😅
2023. ápr. 1. 09:27
 8/12 NTBS ***** válasza:
100%
Amit ott leselejteznek, azt hozzák ide.
2023. ápr. 1. 09:54
 9/12 anonim ***** válasza:
Én is mindig azt hittem, hogy kint németben tip top autók vannak a használt piacon. Aztán megnéztem pár részt a Becsületesnepper Roadmovie sorozatából ahol felveszi mikor kimennek használt autókat keresni. Ledöbbentem, 20-ból 1 hibátlan autó ha van. Meghúzva, leverve, leélve, beázva, stb… Persze ezeket keresek kint a magyar nepperek mert olcsóbban hozzájutnak otthon meg megcsinálják.
2023. ápr. 1. 09:58
 10/12 krwkco ***** válasza:
Egy másik ok a feltételezett jobb karbantartás mellett: Gazdagabb országokban hamarabb megszabadulnak a megunt holmitól, mint a szegényebbekben.
2023. ápr. 1. 10:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!