Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Tényleg nem érdemes riasztót...

Tényleg nem érdemes riasztót és gps-t tenni az autóba?

Figyelt kérdés
Tolvajok bármit kijátszanak? Otthon álló youngtimer védelméről lenne szó, mi lenne a legjobb megoldás?
2023. márc. 29. 12:47
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván a hozzáértő és direkt nagy értékekre utazó tolvajok bármit ki tudnak játszani, de Lakatosék nem fognak többel próbálkozni mint a féltégla.
2023. márc. 29. 13:24
 2/6 anonim ***** válasza:

A semminél több, 100%-os védelem pedig nincs. Ha a páncélteremszerű garázsodat fegyveres őrrel védeted 0-24 órában, azt is ki lehet játszani, ha valaki pont a te autódat nézte ki.

Viszont az alkalmi tolvajokat elriaszthatja. Ha csak 5 mp időbe telik a riasztódat kiiktatni, neki az is időveszteség és inkább keres másikat, amiben nincs. Az autó rendelésekor pedig szerintem nem egy gigászi összeg az össz vételárhoz képest. Én be szoktam jelölni, szoktam kérni megrendeléskor.

2023. márc. 29. 16:51
 3/6 anonim ***** válasza:
Mi lenne a lényeg, hogy ne tudják ellopni? Azaz ne tudják beindítani?
2023. márc. 29. 17:33
 4/6 A kérdező kommentje:
Igen, vagy ha már mégis elviszik pl trailerrel, akkor legyen meg, illetve riasszon egyből mozgásra. Van pár egyedi ötletem, valószínűleg az a legjobb. De mindenhol azt olvasom, hogy a gps semmit nem ér, mert simán blokkolható. Ez minden esetben így van?
2023. márc. 29. 22:39
 5/6 anonim ***** válasza:
78%

Ha azóta nem változott, a pajzs technológiás autókra lopás esetén kifizetik a az autó 100%-os árát.

1,5 éve néztem utoljára, sok éve működő cég, és 0 ellopott autó volt a statisztikában, amit eléggé jónak gondolok.

Nekem van is az egyik autóban, nagy szívás azért, mert minden ajtónyitáskor nyomkodni kell egy gombot, érdemes nyakba akasztva hordani, illetve a motorháztetőt is nehéz kinyitni, ha rossz kombinációt ütsz be, letilt vagy 15 percre, ha lemerül az akksi akkor viszont nagy a gond, mert fel kell törni az autót, ha nem lehet betáplálni valahogy egy kis áramot kívülről.

Illetve vannak online rendszerek is, ami jelez mobilra, ha beindítják az autót vagy mozgásban van, illetve akkor is, ha megszűnik a jeladás. Egyes havidíjas csomagokban még az is benne van, hogy X percen belül odamennek az autóhoz, ha látják, vagy oda, ahol látták a jelet utoljára. Plusz vannak nem GPS alapú nyomkövetők is, pl apple air tag, ami bluetooth alapú, elég, ha menet közben fog egy bekapcsolt mobilnetet, vagy wifit, és dobja is a jelet.

Ha nagyon be akarsz biztosítani egy autót, érdemes 2-3 dolgot kombinálni, vagy olyan biztosítást kötni rá, ami az aktuális vételárát biztosan megfizeti, vagy túl is fizet akár.

Mai világban nagyon bátor ember az, aki autót mer lopni, tényleg elég rákölteni egy 50 ezret, és van benne gps nyomkövető is és airtag is.

Plusz minden sarkon kb kamera…

2023. márc. 30. 03:00
 6/6 anonim ***** válasza:
Pajzs annyiból tényleg jó, hogy azok ellen akik lábon akarnák elvinni eléggé véd. Több ismerősnek is van. Önerőből lophatatlan. Viszont haver járt úgy, hogy nem tudja kinyitni, mert olyan helyen állt le a város határában ahol nem volt térerő. Telefonos ügyintéző sem látta az autót. Trélerrel vitette arrébb ahol már sikerült kinyitni.
2023. márc. 30. 17:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!