Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Most mi a helyzet a benzinüzem...

Most mi a helyzet a benzinüzemű autók kivezetésével?

Figyelt kérdés

Korábban még csak arról volt szó, hogy a gyártásukkal állnak le, most viszont már arról beszélnek, hogy megszavazták a kivezetésüket is. Ez az én értelmezésem szerint azt jelenti, hogy használtan sem lehet már árulni őket 2035-től.

Amit különösen nem értek a videóban, hogy azt mondják a benzinüzemű autókat vezetik ki, majd később már arról beszélnek, hogy csak E-s üzemanyagot használót lehet árulni. Most akkor hogyan van ez? A régi benzin már mind E-s jelöléssel van, tehát akkor nem vezetnek ki semmit, hiszen minden benzinesbe azt kell tankolni? Csak én nem értem ezt az egészet? És mért nincs szó a dízelek kivezetéséről, miért csak a benzineseket?

https://www.youtube.com/watch?v=7JNnXhWwVcs

2023. márc. 28. 19:11
 1/9 Revolúcióbiológus ***** válasza:
100%

"Ez az én értelmezésem szerint azt jelenti, hogy használtan sem lehet már árulni őket 2035-től."

Nem, semmi ilyenről nincs szó, az EU-s döntéshozókat teljesen hidegen hagyja a használt járművek kereskedelme. Ők abból indulnak ki, hogy aki autózni akar az elmegy egy autókereskedésbe és vesz egy új autót, a használt piac szabályozói szemszögből érdektelen.

"A régi benzin már mind E-s jelöléssel van, tehát akkor nem vezetnek ki semmit, hiszen minden benzinesbe azt kell tankolni?"

Az e-üzemanyag nem egyenlő az etanolt tartalmazó E5/E10/E20/E85/stb. benzinnel. Leginkább senki nem tudja, hogy mi az az e-üzemanyag, ugyanis ilyen kereskedelmi forgalomban még nincs, sehol a világon nem tudsz beállni egy benzinkúthoz és azt mondani, hogy tele kérem e-üzemanyaggal. Nézne rád a kutas, mint egy földönkívülire. A vegyipari ígéretek szerint az e-üzemanyag valami szintézisgázból (pl. földgáz égetéséből) finomított cucc lesz, ami fizikai tulajdonságaiban tökéletesen helyettesíteni tudja a benzint. Ilyen anyagok viszont a laboratóriumi körülményeken kívül még nem léteznek, nem tudjuk mi az e-üzemanyag képlete és nem is valószínű, hogy kereskedelmi forgalomban versenyképes lesz - inkább csak azért kellett ezt beleírni a szabályozásba, hogy technológiasemleges legyen és ne mondhassák a németek, hogy a szabályozás diszkriminálja a belsőégésű motorokat.

"És mért nincs szó a dízelek kivezetéséről, miért csak a benzineseket?"

A diesel kérdést kvázi már megoldották az SCR katalizátorokkal és az AdBlue használatával. De mikor benzinről beszélnek azt értsd úgy, hogy minden kőolaj-alapú tüzelőanyag, tehát benzin, diesel, LPG is benne foglaltatik. Ebben az értelemben a cikk pontatlan.

2023. márc. 28. 19:38
 2/9 A kérdező kommentje:
Ja, én azt hittem az E-tartalmú benzinről beszél... Akkor én értettem félre. Ezt az E-üzemanyagot én még sehol nem láttam egyébként.
2023. márc. 28. 19:42
 3/9 Revolúcióbiológus ***** válasza:
100%
Csak tippelni lehet különféle marketing anyagokból, hogy mi lesz az e-üzemanyag. De valószínűleg ugyanúgy az olajfinomítók fogják gyártani a folyamataik villamosításával és a ma melléktermékként kibocsátott gázok felhasználásával. Kb. úgy képzeld el, hogy ha hagyományos pálinkafőzővel főzöd a pálinkát az környezetszennyező pálinkának minősülne és betiltják, viszont hogy ha napelemekkel termelt elektromos árammal melegíted a párlatot akkor e-pálinkaként tovább árulhatod. Vagy hogyha hagyományos disznóvágást szervezel az kap egy fekete EURO0-s disznóvágás plecsnit, de ha gázpörzsölő helyett villamosszékbe ülteted a röfit akkor az már e-disznóvágás lesz.
2023. márc. 28. 19:58
 4/9 anonim ***** válasza:
53%
2035-re EU sem lesz szerintem. :D :D :D
2023. márc. 28. 21:31
 5/9 anonim ***** válasza:
75%
2023. márc. 28. 21:32
 6/9 anonim ***** válasza:
75%

Mi lenne, semmi

Komolytalan az egész

2023. márc. 29. 10:04
 7/9 anonim ***** válasza:
a 2035 ben gyártott autókban már nem lesz üzemanyag. gondolj bele! régen bakelitről hallgattunk zenét, ma okostelefonról. ilyen arányú lesz a fejlődés.
2023. ápr. 7. 23:39
 8/9 anonim ***** válasza:
75%
#7 egész nagy piaca van manapság a bakelitnek, annyira hogy vannak lemezek amiket kiadnak azon is. :)
2023. ápr. 8. 00:17
 9/9 anonim ***** válasza:
"azon is."- megragadtad a lényeget!-#7vagyok
2023. ápr. 8. 08:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!