Most mi a helyzet a benzinüzemű autók kivezetésével?
Korábban még csak arról volt szó, hogy a gyártásukkal állnak le, most viszont már arról beszélnek, hogy megszavazták a kivezetésüket is. Ez az én értelmezésem szerint azt jelenti, hogy használtan sem lehet már árulni őket 2035-től.
Amit különösen nem értek a videóban, hogy azt mondják a benzinüzemű autókat vezetik ki, majd később már arról beszélnek, hogy csak E-s üzemanyagot használót lehet árulni. Most akkor hogyan van ez? A régi benzin már mind E-s jelöléssel van, tehát akkor nem vezetnek ki semmit, hiszen minden benzinesbe azt kell tankolni? Csak én nem értem ezt az egészet? És mért nincs szó a dízelek kivezetéséről, miért csak a benzineseket?
https://www.youtube.com/watch?v=7JNnXhWwVcs
"Ez az én értelmezésem szerint azt jelenti, hogy használtan sem lehet már árulni őket 2035-től."
Nem, semmi ilyenről nincs szó, az EU-s döntéshozókat teljesen hidegen hagyja a használt járművek kereskedelme. Ők abból indulnak ki, hogy aki autózni akar az elmegy egy autókereskedésbe és vesz egy új autót, a használt piac szabályozói szemszögből érdektelen.
"A régi benzin már mind E-s jelöléssel van, tehát akkor nem vezetnek ki semmit, hiszen minden benzinesbe azt kell tankolni?"
Az e-üzemanyag nem egyenlő az etanolt tartalmazó E5/E10/E20/E85/stb. benzinnel. Leginkább senki nem tudja, hogy mi az az e-üzemanyag, ugyanis ilyen kereskedelmi forgalomban még nincs, sehol a világon nem tudsz beállni egy benzinkúthoz és azt mondani, hogy tele kérem e-üzemanyaggal. Nézne rád a kutas, mint egy földönkívülire. A vegyipari ígéretek szerint az e-üzemanyag valami szintézisgázból (pl. földgáz égetéséből) finomított cucc lesz, ami fizikai tulajdonságaiban tökéletesen helyettesíteni tudja a benzint. Ilyen anyagok viszont a laboratóriumi körülményeken kívül még nem léteznek, nem tudjuk mi az e-üzemanyag képlete és nem is valószínű, hogy kereskedelmi forgalomban versenyképes lesz - inkább csak azért kellett ezt beleírni a szabályozásba, hogy technológiasemleges legyen és ne mondhassák a németek, hogy a szabályozás diszkriminálja a belsőégésű motorokat.
"És mért nincs szó a dízelek kivezetéséről, miért csak a benzineseket?"
A diesel kérdést kvázi már megoldották az SCR katalizátorokkal és az AdBlue használatával. De mikor benzinről beszélnek azt értsd úgy, hogy minden kőolaj-alapú tüzelőanyag, tehát benzin, diesel, LPG is benne foglaltatik. Ebben az értelemben a cikk pontatlan.
Mi lenne, semmi
Komolytalan az egész
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!