Melyiket vennéd újonnan?

"Egyiket sem!" nem opció? :)
Nem kéne új autó.
Eddig is volt autóm, nem full fapad öreg csotrogányból ülnék át. Esőérzékelő, tempomat a 18 évvel ezelőtti első autóban is volt. Visszalépni felszereltségben én sem tenném.
A mostani autóm már elmúlt 5 éves, így eljött az idő egy esetleges váltásra.
Egy új, 0 km-es, évekig garanciális autó nem hinném, hogy úton, útfélen lerohadna...
120 vagy 160 Le nekem sem lényeg. Nem versenypályára kell. A lényeg nekem is a megbízhatóság. Ezért a kérdésem arra is vonatkozna, hogy kinek mi a tapasztalata ezekkel. Ezért írtam konkrét motorváltozatot is. Nem szeretnék valami konstrukciós hibás példányba beválasztani.
Cipekedni, nem szoktam, nincs is nagy családom, de én is úgy gondolom, hogy nagyobb csomagtér nem hátrány és nem is sok a felára. Mazda 3-ból tudtommal nincs kombi. Mazda 6-ból már van, de az drágább is és nekem böszme-nagy autó. Nem kell akkora. Az 5 ajtós Mazda 3 valami ocsmány kinézetre. A hátulja nagyon nem tetszik. Ezért jött képbe a szedán. Az tetszik (bár nem volt még szedánom) és tulajdonképpen elég is lenne.

Én szeretem a kicsit sportosabb megjelenést, az erős autókat, így a Mazdát választanám.
Megbízhatóságra szerintem a Toyota van az élen ezek közül.

Dizájnban én is a mazda felé hajlanék. A Toyotával pl pont az az egyik bajom, hogy főleg beltérben dög unalom.
Csak kicsit félek hosszabb távon a skyactive motortól. Nehogy 5-10 év múlva derüljön ki valami turpisság, hogy mégsem olyan nagy találmány...

Régebben sokat autóztam, de most már nem nagyon jellemző. Viszont! Az előző autómnak már 1 éves korában 28.000 km-rel is garanciában szanaszét kellett bontani a motorját. 4000 km-rel később, lendkerekt 32.000-nél kukázni kellett. A ledmátrix fényszórót, egyéb vezérlő elektronikákat is cserélték. Ami nekem pénzembe nem került, de bosszantó volt hogy egy fiatal autót állandóan szervizbe kellett hordani és buszozhattam.
Nem szeretnék még egyszer hasonlóba belefutni. Most már lekopogom, de hogy nagy sok alkatrészt cseréltek, évek óta nincs vele baj. De részben a rossz emlékek miatt is váltanék. Ha kifognék egy olyat, ami a kezdetektől jó, azt minimum 10 évre venném.

További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!