Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogy van ennyi tesla a magyar...

Hogy van ennyi tesla a magyar utakon?

Figyelt kérdés
Minden nap minimum 10et látok, nem értem hogy van ilyen sok embernek ennyi pénze egy kocsira.

2023. márc. 27. 03:32
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
56%

"van, aki többet keres, mint Ő a gyártósori melóval... "

Hát én egyetemi oktatóként irigykedem a gyári munkásokra! Igaz hogy monoton, meg több műszak, de többet is keresnek.

Mielőtt kapnám a beszólást, jelentkeztem gyári munkára. Nem vettek fel, arra hivatkozva, hogy mérnökként túlképzett vagyok. Budapestre költözni, vagy külföldre disszidálni, emiatt köszönöm, de nem szeretnék. A KSH átlagot meg se közelíti a fizetésem, meggazdagodni nem fogok, de nem szoktam panaszkodni, odafigyelve, spórolósan eléldegélek belőle.

Ha most lennék pályaválasztó, biztosan nem egyetemre megyek, hanem valami szakmát tanulok. Pl nagyon szívesen lennék valamilyen szerelő, vagy akár burkoló. Mielőtt valaki ajánlgatná, 40 évesen nem fogok visszaülni az iskolapadba a tizenévesek közé!

2023. márc. 27. 17:34
 12/18 anonim ***** válasza:
53%

" jelentkeztem gyári munkára. Nem vettek fel, arra hivatkozva, hogy mérnökként túlképzett vagyok"

Akkor jelentkezz máshova újra, és mondd azt, hogy nyolc általánosod van. Nem kell elárulni,hogy mérnök vagy.

2023. márc. 27. 18:43
 13/18 anonim ***** válasza:
56%

"Pl nagyon szívesen lennék valamilyen szerelő, vagy akár burkoló. Mielőtt valaki ajánlgatná, 40 évesen nem fogok visszaülni az iskolapadba a tizenévesek közé!"

Éppen manapság elég általános, hogy felnőttek, középkorúak is átképzik magukat más szakmára, OKJ tanfolyamon nem feltétlenül tizenéveseket fogsz látni.

2023. márc. 27. 18:45
 14/18 anonim ***** válasza:
0%

#11: Nagyon szívszorító ez a történet, kár, hogy a kutyát sem érdekli.

Mérnöki diplomával szerintem nem csak oktatni lehet, de javíts ki, ha tévedek.

Az meg, hogy tanulni nem vagy hajlandó, hogy jobb legyen, csak zsibbadni a langyosságban, az bizony tipikus proli hozzáállás. Ugyanolyan gyárimelós vagy Te is, csak épp nem gyárban dolgozol.

2023. márc. 27. 18:46
 15/18 anonim ***** válasza:
74%
Szerintem is sokan hitelre veszik, kb 150 havonta es van egy teslad.
2023. márc. 27. 18:46
 16/18 anonim ***** válasza:
43%

"Akkor jelentkezz máshova újra, és mondd azt, hogy nyolc általánosod van. Nem kell elárulni,hogy mérnök vagy."

Nagyszerű ötlet. Erre már én is gondoltam. De ha megkérdezik, hogy mégis mit dolgoztam az elmúlt 15 évben, akkor tagadjam le az eddigieket és mondjam azt, hogy semmit, csak lógattam a lábam? Vagy kamuzzak valamit? Nem hiszem, hogy ez túl pozitív lenne.

"Mérnöki diplomával szerintem nem csak oktatni lehet, de javíts ki, ha tévedek."

Nem állítottam olyat, hogy soha más munkám nem volt. De ha figyelmesen elolvasod a fentieket, kiderül, hogy nem vagyok budapesti. Sem debreceni, sem nyugat-magyarországi. Egyéb vidéki városokban, pedig nem igazán dübörög az ipar.

Egyetem után jó darabig nem is kaptam munkát, mert nem volt a megyében semmi. Egyéb pozíciókra pedig pont a túlképzettségre hivatkozva nem vettek fel. Pedig jelentkeztem gyárba még zsákhordásra is. Egyetemen sem azért oktatok, mert ez volt minden vágyam, hanem ez volt.

A B opció a költözés. De én már csak ilyen "tanulatlan tutyimutyi" alak vagyok, aki nem szívesen költözik el a családjától csak ha tényleg létszükséglet lenne.

"Az meg, hogy tanulni nem vagy hajlandó, hogy jobb legyen, csak zsibbadni a langyosságban..."

Ja, nyilván azért végeztem ez egy MSc-t, meg egy PhD-t, mert nem voltam hajlandó tanulni! Ahogy megszűnt a tankötelezettségem, csak "zsibbadni" akartam! A diplomát, doktorit meg csak úgy a zsebembe fújta a szél. :D :D :D

2023. márc. 27. 19:03
 17/18 anonim ***** válasza:

hitellel vesznek, van örökölt pénze/vagyona, vállalkozó, külföldi cégnek dolgozik sok pénzért.

nem cask tesla létezik, van más autó is, ami sokkal drágább mint tesla, pl bmw, porsche, audi

2023. júl. 23. 01:52
 18/18 anonim ***** válasza:

10/

Na és ecsém ki húzná le a kajád a pénztárnál ha nem lenne pl a pénztáros nincs még mindenhol önkiszolgáló kassza.Bírom az ilyen dumákat lenéznek egy csomó munkás embert,hogy azok szarul keresnek meg egy senkik mások meg mennyit keresnek csak tudod ezek nélkül az emberek nélkül nem lenne semmi se épületek se utak,se semmi amit használsz mert valakinek a szar melót is meg kell csinálni,hogy a te szaros segged ki legyen szolgálva.És végzett szakmával is van aki pénztáros vagy a gyárban munkás.

2023. júl. 23. 23:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!