Hogy van ennyi tesla a magyar utakon?
A 10 millió emberből 9 millio minimálbérből él létminimumon.
A többi azért tud valamit a tejbe apritani.
Honnan tudod,hogy saját?Lehet kölcsönautó,céges autó,lízingelt...
Ilyen alapon hogy lehet X millió embernek sok-sok 10 milliós saját lakása?Egyszerűen nem értem,hogy van ilyen sok embernek ennyi pénze lakásra.
Én azon csodálkozom, hogy nálunk (vidéki város) az utóbbi időben annyi BMW i3 lett, hogy lassan Dunát lehetne velük rekeszteni. Csak a mi 300 m-es utcánkban áll kint a házak előtt 3-4 példány. Pedig nem gazdag környékről van szó, meg nem is ilyen "fancy újtelep", nem a főváros környéke és nem is nyugat-Magyarország. Itt is divat siránkozni, hogy mekkora a munkanélküliség és minden milyen drága, milyen alacsony a fizetés meg a segély...
De az is pl most a hétvégén tűnt fel, hogy kb minden harmadik ház tetején ott a napelem. Ezek is az utóbbi pár évben kerültek fel. Oké, hogy ez tulajdonképpen befektetés, meg megtérül, megéri hosszabb távon, de ez sem két filléres beruházás. A siránkozás ellenére ezek a milliók vagy ott csücsültek a bankszámlán, vagy ha hitelből csináltatták, a magas árak, alacsony fizetések ellenére mégis kamatostól ki tudják gazdálkodni.
Szóval én úgy tapasztalom, hogy azért van az embereknek pénze, csak minden relatív és szeretnek siránkozni.
Hány ilyen autó van hitelből, azt se felejtsük el. Van, aki alig jön ki a hitellel a pénzéből hó végére, de ilyen autót vesz hitelre, hogy mutassa, milyen menő.
Sok ilyen "gazdagság" csak látszat.
Amikor beindult a svájci hitel, akkor is minden második ember lecserélte az autóját újra , mert szinte fillérekért kilehett hozni bármilyen új autót.
AZtán pár évre meg rendesen megszívták amikor megemelkedett a kamat.
Ezekkel is lesz majd még baj, csak most már okosabban vezetik és szívatják meg a pór népet.
De az autó akkor sem volt filléres tétel! A 2000-es években is el alsó-középkategóriás autóért elkértek 3-4-5 milliót, felszereltségtől és motorváltozattól függően. (És akkor a fizetések is jóval alacsonyabbak voltak. A 2000-es évek elején kezdtem dolgozni. Akkor kaptam diplomával nettó 129e-t és ez nem volt kirívóan alacsony.) Csak a hitelkamat volt alacsony, 1-2%. Azaz nem kellett sokkal többet fizetni az autóért, mintha kp-ért vetted volna.
De ha valakinek a megélhetése mellett futja hitelre is, az korábban megtakarításként és félre tudta (volna) tenni azt a pénzt. Tehát manapság, akinek a megélhetés mellett marad hó végén 80-100e "felesleges" forintja, arra azért nem mondanám, hogy a templom egere. És ő is ugyanúgy siránkozni fog, hogy semmire nincs pénze...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!