Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogy van ennyi tesla a magyar...

Hogy van ennyi tesla a magyar utakon?

Figyelt kérdés
Minden nap minimum 10et látok, nem értem hogy van ilyen sok embernek ennyi pénze egy kocsira.

2023. márc. 27. 03:32
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
77%

A 10 millió emberből 9 millio minimálbérből él létminimumon.

A többi azért tud valamit a tejbe apritani.

2023. márc. 27. 06:07
 2/18 Revolúcióbiológus ***** válasza:
94%
Egy Model 3 nem drágább, mint egy Skoda Superb, azt gondolom mégsem számolod.
2023. márc. 27. 06:10
 3/18 anonim ***** válasza:
92%

Honnan tudod,hogy saját?Lehet kölcsönautó,céges autó,lízingelt...

Ilyen alapon hogy lehet X millió embernek sok-sok 10 milliós saját lakása?Egyszerűen nem értem,hogy van ilyen sok embernek ennyi pénze lakásra.

2023. márc. 27. 06:47
 4/18 anonim ***** válasza:
84%

Én azon csodálkozom, hogy nálunk (vidéki város) az utóbbi időben annyi BMW i3 lett, hogy lassan Dunát lehetne velük rekeszteni. Csak a mi 300 m-es utcánkban áll kint a házak előtt 3-4 példány. Pedig nem gazdag környékről van szó, meg nem is ilyen "fancy újtelep", nem a főváros környéke és nem is nyugat-Magyarország. Itt is divat siránkozni, hogy mekkora a munkanélküliség és minden milyen drága, milyen alacsony a fizetés meg a segély...

De az is pl most a hétvégén tűnt fel, hogy kb minden harmadik ház tetején ott a napelem. Ezek is az utóbbi pár évben kerültek fel. Oké, hogy ez tulajdonképpen befektetés, meg megtérül, megéri hosszabb távon, de ez sem két filléres beruházás. A siránkozás ellenére ezek a milliók vagy ott csücsültek a bankszámlán, vagy ha hitelből csináltatták, a magas árak, alacsony fizetések ellenére mégis kamatostól ki tudják gazdálkodni.

Szóval én úgy tapasztalom, hogy azért van az embereknek pénze, csak minden relatív és szeretnek siránkozni.

2023. márc. 27. 07:24
 5/18 anonim ***** válasza:
86%

Hány ilyen autó van hitelből, azt se felejtsük el. Van, aki alig jön ki a hitellel a pénzéből hó végére, de ilyen autót vesz hitelre, hogy mutassa, milyen menő.

Sok ilyen "gazdagság" csak látszat.

2023. márc. 27. 08:08
 6/18 anonim ***** válasza:
81%

Amikor beindult a svájci hitel, akkor is minden második ember lecserélte az autóját újra , mert szinte fillérekért kilehett hozni bármilyen új autót.

AZtán pár évre meg rendesen megszívták amikor megemelkedett a kamat.

Ezekkel is lesz majd még baj, csak most már okosabban vezetik és szívatják meg a pór népet.

2023. márc. 27. 08:41
 7/18 anonim ***** válasza:
100%

De az autó akkor sem volt filléres tétel! A 2000-es években is el alsó-középkategóriás autóért elkértek 3-4-5 milliót, felszereltségtől és motorváltozattól függően. (És akkor a fizetések is jóval alacsonyabbak voltak. A 2000-es évek elején kezdtem dolgozni. Akkor kaptam diplomával nettó 129e-t és ez nem volt kirívóan alacsony.) Csak a hitelkamat volt alacsony, 1-2%. Azaz nem kellett sokkal többet fizetni az autóért, mintha kp-ért vetted volna.

De ha valakinek a megélhetése mellett futja hitelre is, az korábban megtakarításként és félre tudta (volna) tenni azt a pénzt. Tehát manapság, akinek a megélhetés mellett marad hó végén 80-100e "felesleges" forintja, arra azért nem mondanám, hogy a templom egere. És ő is ugyanúgy siránkozni fog, hogy semmire nincs pénze...

2023. márc. 27. 09:04
 8/18 anonim ***** válasza:
*2000-es évek VÉGÉN. (Bocs, elírtam, 2009-ben.)
2023. márc. 27. 09:05
 9/18 anonim ***** válasza:
36%
Amikor a proli rácsodálkozik a világra, hogy van, aki többet keres, mint Ő a gyártósori melóval... :) :) :)
2023. márc. 27. 09:21
 10/18 anonim ***** válasza:
66%
Nem is keresnek olyan rosszul nagyon sokan, csak az átlag, aki megelégszik a szupermárket pénztáros állással. Ha végez valami szakmát valaki, akkor máris van lehetősége jól keresni. De simán lehet az is, hogy hitelre veszik.
2023. márc. 27. 14:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!