Mitől reagálhat lassan a fordulat és a motor elinduláskor, gázadásnál?
Elindulás nehézkesen megy, bár kezdő vagyok. Észrevettem, hogy amikor szeretnék elindulni, lenyomom a gázt és egy kis 1-2 másodperc késéssel mozdul meg a fordulatszám és a motor hangja is ahhoz igazodik. Emiatt azt érzem mintha holtjátéka lenne a gázpedálnak és reflexből jobban megnyomom, de akkor meg rengeteg lesz és vagy lefulladok, vagy rángatózva indulok meg.
Olvastam hogy a bowdenes és a nem elektromos modernebb pedáloknál normális lehet az ilyen rövidke késés?
Nem vezettem korábban benzinest egyébként, de mást sem sokat, friss jogsis vagyok. Könnyen meglehet hogy nem a kocsival van a gond.
2005-ös ford fiesta, 1.3 benzines az említett autó.
Holnap tervezek elhagyottabb helyeken gyakorolni.
Nekem 2002es fiesta van elektromos gázzal és gyorsabb a gázreakció mint némelyik bowdenes autónál.
Szerintem gyakorolj még vele.
A kuplung olyan 15 ezer km-el ezelőtt lett azt hiszem cserélve.
Közben azóta nem csinálja, szerintem a szőnyeg alácsúszhatott. De még ígyis picit érdekes a kis gáz adása elinduláskor.
Gyakorlok vele folyamat, már jobban megy :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!