Útólag hogyan lehet beszerezni a motorcserés dokumentációkat?
Sehogy, ezt buktad.
Menj a kereskedőhöz és csináljátok vissza az üzletet.
Ezt buktad.
Az eredeti tulajjal kell beszélni, aki eladta, de ő meg nyilván nem lesz együttműködő, ha már eleve átvert mindenkit. Papírja nem lesz, és foglalkozni nem akar majd a témával
Ebben az esetben az egyetlen dolog, amit tudnál csinálni, bár EZ SEM LEGÁLIS, hogy egy szervizzel megegyezzel, hogy állítsanak ki neked egy papírt, mintha most lett volna cserélve a motor. Nem is lesz olcsó, és persze NEM LEGÁLIS! Csupán elméleti szinten…
Vidd vissza az autót a kereskedőnek.
Ugyebár ha típusazonos motor került bele, akkor kell egy adásvételi valakitől, hogy honnan van a motor és egy számla, hogy szakszerűen került beépítésre.
Ha nem típusazonos, az a nagyobb szívás. Ott kell (valószínűleg több) szemle, átépítési engedély, adásvételi/számla honnan van a motor, szerviztől számla a szakszerű beépítésről, talán NKH vizsga - ebben most hirtelen nem vagyok biztos - és okmányirodába át kell íratni az adatokat.
Az a baj, ha a jelenlegi motorszám nem egyezik a forgalmiban rögzítettel, akkor senkit sem érdekel, az, hogy mi volt "régen", és az sem, hogy az előző vásárló -esetedben a kereskedő- hogyan vette át.
Próbáld meg visszacsinálni...........
(azt meg sem merem kérdezni, hogy miért vettél meg úgy egy autót, hogy nem egyeztetted az adatokat?)
Valószínű, hogy ha a kereskedő egyszer már megszabadult az autótól -úgy hogy nála nem derült ki ez a probléma- akkor nagy ívben fogja passzolni az ügyet.
Várható válaszok:
-eladáskor minden rendben volt
-nem emlékszem az eladóra
-nem vagyok jogosult kiadni, hogy kitől/hogyan/mennyiért vásároltam
-mit tudom én hogy mit csinált maga mióta elvitte tőlem
-nem érdekel
-följelentem rágalmazásért......
stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!