Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Régebben Magyarországon 1 sör...

Régebben Magyarországon 1 sör után lehetett (legálisan) vezetni?

Figyelt kérdés

2023. márc. 20. 19:28
 1/7 anonim ***** válasza:
82%
2008 előtt meg lehetett úszni, de nem 1 sör volt meghatározva.
2023. márc. 20. 19:46
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
2000-ben szereztem jogosítványt. De én nem hallottam olyanról, hogy alkoholfogyasztás után legálisan lehetett volna vezetni.
2023. márc. 20. 19:47
 3/7 A kérdező kommentje:
Úgy emlékszem nem zéró tolerancia volt, hanem xy véralkoholszint alatt lehetett vezetni és nem büntettek
2023. márc. 20. 20:24
 4/7 anonim ***** válasza:
94%

Mennyire régen?

A II. világháború előtt full részegen is vezethettél, már ha volt autód.

2023. márc. 20. 21:26
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Igen, 2008 előtt még nem zéró tolerancia volt. Volt egy határérték, de baleset okozásánál akkor is súlyosbító körülmény volt, ha bármennyi alkoholt kimutattak benned, akkor is, ha a küszöbérték alatt volt.
2023. márc. 21. 09:37
 6/7 anonim ***** válasza:

#5-ös jól írja.

Akkor 2008 előtt egy doboz vagy pohár sör még nem jelentett világvégét ha úgy vezettél, nyilván ha csak rutin ellenőrzésnél mutatott volna valamennyi értéket a szonda amire nem emlékszem mi volt a határ akkor semmi következménye nem volt. De ha belset okozás volt és akkor mutatott ki bármennyit akkor viszont súlyosabb körülmény volt. Mióta zéró tolerancia érvényes azóta egyáltalán nem lehet vezetés előtt semmi alkoholt meginni.

2023. márc. 21. 10:52
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2023. márc. 21. 12:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!