Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Egy MAZDA 3 (2008-2012)...

Egy MAZDA 3 (2008-2012) fenntartási költsége-szervizelése mennyivel drágább egy hasonló évjáratú Seat Leon vagy Ford Focus típusokhoz képest?

Figyelt kérdés
2023. márc. 19. 09:10
 1/4 anonim ***** válasza:

nagyban függ attól, hogy mennyire van szétrohadva.

Az időszakos szervíz költségeit egy-egy nagyobb kereskedő listaárai alapján össze tudod hasonlítani

2023. márc. 19. 10:01
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem lesz nagyságrendi különbség. Azt a sztereotípiát, hogy egy európai autóhoz, pl Focus, Astra, minden filléres tétel, a japánhoz meg méreg drága, határozottan tudom cáfolni.

Viszont! Ha 9-15 éves használt autó vételére vonatkozik a kérdés, nagyban függ az előélettől, karbantartottságtól. Egy Mazdát is szét lehet hajtani, meg a Ford is lehet patika állapotú. És amit felvetettek előttem, ilyen korú autóknál már a korrózióval is lehet baj, vagy legalábbis foglalkozós a történet.

2023. márc. 19. 10:46
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Volt a családban 2007-es Mazda 3, újkorától egészen 12-13 éves koráig. A kopó alkatrészeken kívül semmit nem kellett cserélni, a márkaszerviz árai nem nagyon különböztek a többi márkáétól (sem alkatrész, sem munkadíj tekintetében), rozsda nem volt rajta, pedig utcán állt. Azt még hozzá kell tennem, hogy nem volt nagy a futásteljesítmény és vigyáztak rá. Szóval tényleg jelentősen függ attól, milyen előéletű példányt fogsz ki.
2023. márc. 19. 15:36
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Vásárlás előtt mindenképpen átvizsgáltatnám a kiszemelt autót. Átvizsgáláskor kiderül egy autónál, hogy rendszeres karbantartva volt? (vegyük úgy, h az előélet megfelelő, szervizköny elveszett, vagy ha van az is hamisítható)

2023. márc. 20. 08:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!