Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi a baja az autónak, hogy...

Mi a baja az autónak, hogy lefullad mindig?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Most lett meg egy hete a jogsim és 3 nappal ezelőtt lett volna alkalmam vezetni először. Egy szép Ford Focust akartam vezetni, apa kocsija egyébként csak elutaztak aztán most nem használja így mondta, hogy nyugodtan vezessem.

Szóval 3 nappal ezelőtt gondoltam kipróbálom a kocsit, beültem, beindítottam szépen. Mindent úgy próbáltam, ahogy az oktató tanította viszont nem tudtam vele elindulni mert mindig lefulladt.

Az oktatóval mindig úgy csináltuk, hogy kuplung be...motor indít...sebességváltót egyesbe majd elkezdem felengedni a kuplungot és amikor már megmozdult az autó akkor adhatom a gázt.

Így próbáltam ezt is viszont ez az autó nem akart mozdulni, folyamatosan csak rángatott és lefulladt. Kérdeztem barátnőmet is, hogy szerinte mi baja lehet, neki már 2 hónapja van jogsija de ő sem tudott segíteni.

Aztán próbáltam másnap is és ugyanez a probléma. Ma szintén ugyanez a probléma. Indul pöcc röff de amint engedem fel a kuplungot ránt kettőt-hármat és lefullad így kénytelen voltam busszal menni. Pedig esküszöm, hogy úgy csinálom ahogy az oktató mondta és a tanuló kocsi sosem fulladt le.

Már teljesen kétségbe vagyok esve, nem tudom mi baja a kocsinak. Apát nem akarom zaklatni mert wellnesezik és nem akarom, hogy idegeskedjen de félek, hogy azt hiszi én rontottam el az autót.

Mit tegyek?

19/L

2023. márc. 18. 00:03
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
79%

Túl sok mostanában az "apa kocsija" jellegű kérdés.

Fölmerül az ötlet, hogy csak nem ugyan attól a trolltól származik valamennyi?

Hasonló kényszerhelyzet, hasonló "friss jogosítványos vagyok" hozzáállás, aztán "nem akarom apát zavarni" és hasonlók

Az is ugye bizonyára véletlen, de mindegyik kérdés valami nagyon egyszerűnek tűnő, ám nem létező műszaki problémára próbál hivatkozni.

Ezeket alaposan körülírja, majd a végén sajnáltaja magát és tanácsokat kér.

A sok madár pedig leáll vitatkozni az ál-problémán, miközben a kérdező élvezkedik a helyzeten.

Szóval csak tessék-csak tessék, lehet adni a hasznos tanácsokat erre kérdésre is. 😃

2023. márc. 18. 00:33
 2/17 anonim ***** válasza:
Én lábat cserélnék. Vagy fejet. Az autóval biztos hogy nincs semmi gond.
2023. márc. 18. 00:36
 3/17 anonim ***** válasza:

Le merem fogadni, hogy dízelesen tanultál, ez meg benzines.

Igazából annyiban más az elindulás, hogy a benzinesnél előbb kell nyomni a gázt, kb 2000-es fordulatig, megtartani, majd utána engedni lassan a kuplungot.

2023. márc. 18. 01:38
 4/17 anonim ***** válasza:
1500-ig pörgesd fel a fordulatot és szépen lassan engedd rá a kuplungot.
2023. márc. 18. 02:18
 5/17 A kérdező kommentje:
#3 #4 Köszönöm szépen a hasznos választ, valóban nektek volt igazatok, az előbb így már ki tudtam vele gurulni az udvarból. :)
2023. márc. 18. 06:37
 6/17 anonim ***** válasza:
55%
Ez is azt jelenti hogy magadtól nagyon buta vagy.
2023. márc. 18. 06:49
 7/17 anonim ***** válasza:
53%
Az a baja, hogy egy kis takonyképű hülyegyerek vezeti.
2023. márc. 18. 07:22
 8/17 anonim ***** válasza:
Én össze csináltam volna magam ha nem tudok elindulni a 2. vagy 3. indulásnál.
2023. márc. 18. 07:46
 9/17 nemaRendőrség ***** válasza:
55%

Friss jogdsis, nem értem miért kell bántani.

Nem az ő hibája, hogy a rendszer az oktató autójának használatára tanítja meg az embert. Ha minimum 3-4 féle autón tanulhatnának akkor lehetne szidni.

De vagy lefulladás gátlós autón tanult vagy dízelen, nem is tudta hogy lehet máshogy csinálni

2023. márc. 18. 11:32
 10/17 anonim ***** válasza:
Igen kilences, illetve még az is közre játszik, hogy troll a kérdés.
2023. márc. 18. 12:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!