Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen használt autót vennétek...

Milyen használt autót vennétek az alábbi esetben? Plug-in hibrid? Elektromos?

Figyelt kérdés

Jelenleg két állandó használatú autónk van, a férjemnek egy új, céges Ford Kuga, nekem egy 2014-es Volvo V60.

Viszont a Volvo diesel, én pedig jellemzően szinte csak a munkahelyemre járok vele (napi 8-10 km), ami nyilvánavalóan nagyon nem tesz jót az autónak. Nagyobb távokra ált. együtt megyünk, és akkor a céges autót használjuk.

Ennyi még, hogy bizonyos okok miatt viszont nemsoká valószínűleg heti 2 nap 60-80 km-es távolságra kell ingáznom. Illetve szintén fontos infó, hogy napelem van, tehát a töltés mindenképp gazdaságos lenne.

Az odáig biztos, hogy le kellene cserélnünk a Volvót, mielőtt a nem neki való használattól tönkremegy. Egyébként szeretem, mert nagyon kényelmes, baromi biztonságos, viszont városban nem túl praktikus, mert elég hosszú.

Hosszas okoskodás után két ötlet merült fel:

1.) A V60-asból van hybrid verzió. Így maradna a megszokott autó, városon belül tudnám elektromosként használni, de ha véletlen mégis messzebbre kellene mennem, akkor sem hagyna cserben.

A hátránya, hogy relatíve öregecske (2014/2015), városban a mérete miatt továbbra sem a legpraktikusabb, illetve ha 60-80 km-re kellene ingáznom, ott már nem tudnám kihaszálni az elektromos rész előnyeit, mert a hatótávja 40 km körüli.

Ahogy néztem, ez 6,5-7 millió körül megoldható lenne.

2.) Tisztán elektromos autó, amivel a 60-80 km-es ingázás is simán megoldható. Viszont bár a parkolás nagyon kényelmes lenne, nagyon pici autót sem szeretnék, így az alábbiakat nézegettem:

- Volkswagen E-golf

- Hyundai Ioniq

- Nissan Leaf

Normálisabb felszereltséggel, nem túl sok km-rel ezek inkább 7,3-8 millió között lennének.

Nagy nehezen elhatározok valamit, aztán megint elbizonytalanodom:D

Mit gondoltok, melyik lenne a legjobb választás?

Esetleg ha van valamelyik típussal tapasztalatotok, szívesen fogadom.

2023. márc. 17. 19:48
 1/8 anonim ***** válasza:

A Hyundai-ról én csak jókat olvastam meg a teszteknél is jókat mondtak.

Ha van napelem akkor nincs min gondolkozni és lekell cserélni.

2023. márc. 17. 19:53
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha tudnám otthon tölteni és napelem is van akkor én az Ioniqot venném gondolkodás nélkül.
2023. márc. 17. 20:10
 3/8 A kérdező kommentje:
Miért éppen az Ioniq-ot? Szerinted miért jobb, mint mondjuk az e-golf vagy a leaf?:)
2023. márc. 17. 20:12
 4/8 anonim ***** válasza:
Az Ioniq a jelenlegi középkategóriás elektromos piacon kb az etalon. Nagyjából mint egy E Merci a nagyok között. Az árához képest jó felszereltség, elég jó hatótáv, ráadásul a kinézetük is szép. Megbízhatónak is simán mondják a legtöbb helyen.
2023. márc. 17. 20:16
 5/8 anonim ***** válasza:
Ezekre a paraméterekre az elektromos. Hyundai Kona, esetleg Kia Niro nem játszik?
2023. márc. 17. 21:02
 6/8 A kérdező kommentje:

Utolsó: árban az már erősebb. Ahogy nézem, ezek még használtan is inkább 10 millió felett elérhetőek.

A lélektani határom most olyan 8 millió.

2023. márc. 17. 21:12
 7/8 anonim ***** válasza:
Nem értelek, ha innentől heti kétszer 60-80 km mész akkor miért nem marad a Volvo, az már nem a dízel döglesztő kategória és máris nem kell törni a fejed. Heti egyszer ha kihuzatod az országúton akkor az már teljesen jó a részecskeszűrőnek.
2023. márc. 18. 12:14
 8/8 A kérdező kommentje:

Utolsó:

Ez a heti kétszer 60-80 km még képlékeny, attól függ, hogy el tudok-e kezdeni egy képzést vagy sem.

De ha így is van, azért heti 5 napon akkor is napi 4x 10 percet járok, szóval szerintem még így sem tesz jót neki.

2023. márc. 18. 13:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!