Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen hibákat képes feltárni...

Milyen hibákat képes feltárni az OBD?

Figyelt kérdés
Vettem egy OBD Eleven nevű kis eszközt, rádugtam az autómra és átnézte a vezérlőket, és csak egy apróbb hibát talált, amin nem lepődök meg, mert az autó nem viselkedik furán, érzésre is hibátlan. A kérdésem inkább az volna, ha pl tönkremenne az autómban a termosztát vagy bármely másik alkatrész a motorban, akkor ez a kis eszköz képes kimutatni az ilyesfajta hibákat? Nekem új ez az egész, kicsit hülye is vagyok hozzá, ezért kérdezlek titeket, hogy milyen tág a hibafeltárása egy ilyen eszköznek, mely alkatrészekre terjed ki.

2023. márc. 14. 20:09
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
56%
Az ilyen pár ezres Forintos vacakok annyit is érnek, nem sok mindent tudnak mutatni. Ami komolyan tud bármit is az gyári diag.
2023. márc. 14. 20:10
 2/13 A kérdező kommentje:
Ez igazából 60 ezerbe került, és tesztek alapján szinte annyit tud, mint egy VCDS.
2023. márc. 14. 20:13
 3/13 anonim ***** válasza:
Nem, a legalapabb tájékoztató jellegű adatokat fogja csak kiolvasni. A német prémiumokhoz édes kevés, mert a legtöbb dolgot nem tudja kiolvasni a sok szenzorból. Ehhez képest egy régebbi japánhoz bőven elég, mert az a nagy ritkán amikor tönkremegy és check enginet dob, akkor megmondja, hogy pl. katalizátor hatásfok gyenge.
2023. márc. 14. 20:14
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Az általa hozzáférhető vezérlőkből képes kiolvasni és törölni a hibakódokat. Aztán vagy oda van írva az appba a hibakód jelentése mellé, hogy mi is az, vagy bedobod Googlebe az autód típusát és a hibakódot és kikeresed mit jelent. Az ilyen drágább eszközök már egész jók és hasznosak tudnak lenni. Elérik a motorvezérlőt, klímavezérlőt, váltó, ABS, komfort modult, valamelyik élő adatokat is tud mutatni, szerviz intervallumot tudsz nullázni vagy kódolni - pl. coming home light, leaving home light, ablak felhúzás távirányítóval, tükrök behajtása zárásra, stb…

Szóval elég ügyes kütyük ezek már ilyen árban.

2023. márc. 14. 20:20
 5/13 anonim ***** válasza:
A "mélyen" levő adatokat csak és csak gyári progival lehet kiolvasni.
2023. márc. 14. 20:34
 6/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Ez ha jól tudom az egyik legjobb ilyen kis cucc. Drága, de tényleg sok funkciót tud. Élő adatokat is.
2023. márc. 14. 20:35
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Attól is függ, milyen autó.

Egy 20 éves autóban jóval kevesebb szenzor van, butább a szoftver, így jóval kevesebb hibát tud észlelni az ecu (meg persze kevesebb is a hibalehetőség).

2023. márc. 14. 21:39
 8/13 anonim ***** válasza:

Mechanikus hibát nem tud kiolvasni, csak olyat amire rávan kötve.

A termosztátot se tudja kiolvasni, de azt hogy melegszik azt már igen.

2023. márc. 15. 06:40
 9/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Egy Audi A4 B7 2007-es autóról van szó.
2023. márc. 15. 07:12
 10/13 anonim ***** válasza:

A termosztát feltételezem, mint e legtöbb autóban, egy mechanikus eszköz. Nem fogsz róla hibakódot kapni. A vízhőfokból veszed észre, ha baj van vele.

Hibakód csak attól az alaktérésztől lesz, ami képes elektronikus kommunikációra. Tehát pl a kuplungtárcsádat se fogod tudni hibakód alapján, ha kopott. De pl a főtengely helyzetérzékelő jeladó hülyéskedik, arról már tudni fogsz.

2023. márc. 15. 10:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!