Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Beeső kuplung pedál?

Beeső kuplung pedál?

Figyelt kérdés

Olyan problémám lenne, hogy van egy opel zafira a 1999 1.6 benzin x16xel motorkód.

Kicseréltem a kuplung felső munkahengert(pedálnál) és az alsó munkahengert(kinyomó), légtelenítettem és az autót ugyan úgy nem lehet sebességbe rakni a kuplung pedált pedig nagyon könnyű továbbra is benyomni, pont mint mielőtt neki álltam szétszedni.

Ötletek?

2023. márc. 13. 20:16
1 2
 11/20 krwkco ***** válasza:

"Két kérdést is kaptál korábban."

A #3 és #5-re gondolok.

2023. márc. 14. 07:58
 12/20 krwkco ***** válasza:

"A kinyomó csapágy nem olajjal megy."

Így néz ki egy 1999 1,6 Zafira kinyomócsapágy. Olajjal "megy".

[link]

2023. márc. 14. 08:09
 13/20 anonim ***** válasza:

Tyűű hát ilyen csodát se láttam még 😀

Ezt, hogy a banatba kell legteleniteni?

Mert ugye egy hagyományos alsó munkahengernél tök egyszerű, egy fékolajjal megtöltött 100ml-es fecskendőt rácuppant az ember a legtelenito csavarra és beküldi a cuccot, kész.

2023. márc. 14. 09:17
 14/20 A kérdező kommentje:

9-es:

Nincsen baj a toronyban, mivel a felső munkahenger a fékolaj tartályra van kötve, a kinyomócsapágy pedig a felső munkahengerrel van összekötve, tehát fékolajjal működik a rendszer.

2023. márc. 14. 10:12
 15/20 A kérdező kommentje:

3-as:

Alulról,a váltóharangnál van egy gyorscsatlakozó amin van a légtelenítő szelep arra dugtam egy tömlőt aminek a másik felét egy fékolajjal teli palackba dugtam, majd pumpáltam a kuplung pedált, a levegőt láttam, hogy kidolgozta mivel bugyborékolt, visszafele meg a flakonból már ugye fékolajat szív.

2023. márc. 14. 10:14
 16/20 A kérdező kommentje:

5-ös:

A kuplungpedál egyáltalán nem keményedett fel a légtelenítés után, ugyan olyan volt mint előtte.

2023. márc. 14. 10:15
 17/20 krwkco ***** válasza:

"Alulról,a váltóharangnál van egy gyorscsatlakozó amin van a légtelenítő szelep..."

Ha jól gondolom, akkor a kinyomócsapágy magasabban van, mint ez a légtelenítőszelep. Akkor ezzel a módszerrel a kinyomócsapágyból nem jön ki a levegő.

2023. márc. 14. 10:38
 18/20 krwkco ***** válasza:
Ez a gyorscsatlakozó a kinyomócsapágy munkahengerét és a pedál főhengerét összekötő csőbe van beiktatva?
2023. márc. 14. 10:44
 19/20 A kérdező kommentje:

17-es:

A kinyomócsapágy alatta van a fő munkahenger meg felette.

18-as:

Igen

2023. márc. 14. 12:14
 20/20 anonim ***** válasza:

Én csak azért is megpróbálnám a fecskendős módszert...

Közelben csak van gyógyszertár.

500ft egy 100ml-es fecskendő, azt megszívod és alulról felnyomod, csak vigyázz, hogy a fékfolyadék tartály nehogy telelegyen és kifojjon.

2023. márc. 14. 12:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!