Mennyi egy kuplungszett élettartama?
4 éve használok egy Astra J 1.7 cdti céges autót. A fonököm akkor vette 80e kilométerrel és azóta csak én használtam. Most 174e van benne, tehát 4 év alatt 94e kilométert mentem vele, kb 60 százalékát városban.
Néhány hete a kuplung elkezdett csúszni, például álló helyből egy magasabb padkára nem bír fölmászni csak 3ezres fordulattal.
A főnököm pedig háborog, mert szerinte én tettem tönkre, és tovább kellett volna tartania. Még így járok vele a mai napig, főnök azt mondta, hogy majd cseréljük ha használhatatlan lesz.

Városban ez tök normál élettartam....
Pályán meg 1 milliót is elmegy akár.

Használat függő. 94e km alatt is simán elkophat. Nem feltétlenül te tehetsz róla. Ha sok a városi dugó, ahol másodpercenként kell kuplungolni, nem tudsz mit csinálni.
Én főleg pályán járok hosszú utakon, szintén 1.7cdti Opellel. Fékbetétet 130.000km-nél kellett cserélni. Kuplung még gyári és nem gyengélkedik. De én 200 km-t el tudok úgy gurulni, hogy hozzá se érek a fékpedálhoz, vagy kuplungpedálhoz. Így ez sem az én érdemem, hanem amit nem kell használni, az nem is fog kopni.

Természetes jelenség ennyi kilométernél.
Főleg ha azt vesszük, hogy hallottam már olyanról aki 50 ezer km. alatt leírta a kuplungot.

Nagyon használat és sofőr függő. Láttam már olyan autót amiben 200ezret bírt de olyat is amit 40 ezrenként kuplungoztunk mert a tulaj nem tudta használni illetve csak városozott.
Ez teljesen jó futás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!