Manőverezés kombival?
2003 mas ford focus dnw rol van szó.
Ford Fiestan tanultam vezetni és első autónak kombit vettem:D viszont bajban vagyok a méretei miatt.
Felénk sok az éles u alakú emelkedős/lejtős kanyar teljesen beláthatatlanok gyok2vel kell menni.
Tippet tudtok adni hogy nagy kombival hogy lehet biztonságosan kanyarodni? Nem akarok belemenni a szembe jövőkbe de a fákba se az út szélén.
Érdemesebb nagyobb ívben venni vele a kanyarokat mint egy sima autóval?

Lehet, hogy ezzel megleplek, de a Focus nem egy nagy kombi, sőt, inkább a kisebbek közül való :) Egyébként a kombi 99%-ban a hátsó tengelyig ugyanolyan, mint a ferdehátú/sedan, úgyhogy a hátsó túlnyúlástól eltekintve nincs különbség a manőverezhetőségben.
Igazából neked kell "ráérezned" az autóra, nem lehet általános tanácsokat adni. Fogj néhány 2 literes palackot, töltsd tele vízzel és állíts beléjük botot, aztán körülöttük gyakorold a manőverezést egy néptelen helyen! Szépen lassan, a tükröket is figyelve, ha szükséges, akkor kiszállva és ellenőrizve a távolságokat. Egy-két alkalom után már biztosan fogod érezni az autód méreteit.

nagyon max 60 centi különbésg van két autó között sztem
ugyanúgy csinálj mindent mint az oktatáson
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!