Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Közlekedés, manőverezés...

Közlekedés, manőverezés teherautóval - mire figyeljek?

Figyelt kérdés

Költözéshez kisteherautót fogunk bérelni (Ford Transit, Renault Master) ilyesmi.

Ezek nagyon hosszú és széles járművek, 15 méteres fordulókörrel, amitől kicsit félek.

Személyautóval rutinos vagyok, de a méretei miatt a teherautótól kicsit tartok.

Akik vezetnek ilyet, tudnának valami tanácsot adni, mire figyeljek, mik a buktatók... bármilyen hasznos tanácsért hálás lennék!

Előre is köszönöm a válaszokat!

2017. jan. 17. 23:36
 1/10 anonim ***** válasza:

Gyorsan megszokható.

A belső tükröt felejtsd el.

És szállj ki inkább, ha tolatsz és nem tudod mi van mögötted, nem szégyen.

Mélygarázsba meg ne menj le :)

2017. jan. 17. 23:42
 2/10 anonim ***** válasza:

"nagyon hosszú és széles járművek"

:-)

Élesebb kanyarokban figyelj, nehogy felhajts a járdára. Sávváltáskor is jobban kell figyelni, több helyet hagyj magad mögött, mint szoktál. És igen, tolatáskor jobb, ha van segítőd, főleg, ha egyébként kitekeredve szoktál hátrafelé menni.

2017. jan. 17. 23:57
 3/10 anonim ***** válasza:

"Ezek nagyon hosszú és széles járművek"

Egy csuklósbusz csak pont háromszor olyan hosszú :D

2017. jan. 18. 04:20
 4/10 anonim ***** válasza:

"ezek nagyon hosszú és széles járművek".

A kamionokról már ne is beszéljünk.

2017. jan. 18. 06:15
 5/10 anonim ***** válasza:
Nem nagy tudomány ezeket vezetni. Hamar megszokod. De valóban! Ezek se nem hosszú se nem széles járművek. Gondolj csak bele. Kevés kivétellel mind vezethető "b" kategóriás jogosítvánnyal!
2017. jan. 18. 06:22
 6/10 anonim ***** válasza:

Egy nissan micra után valóban nagy autó. :)

"15 méteres fordulókörrel, amitől kicsit félek."

Lehet, hogy ezt nem fordítod meg egy ívben, mint egy micrát, de ezért tanultuk az y fordulást. És ahogy előttem is mondták, kicsit nagyobb íveket használj kanyarodáskor.

A belső tükör valóban felejtős, de cserébe sokkal nagyobbak a külsők (és ált. holttér tükör is van), így amit kell azt látni fogod benne.

Amire én még felhívnám a figyelmed, az a raktér. Nem árt észben tartani, hogy van-e teher rajta, vagy kopp üres. Üresen mennek ezek mint a golyó, viszont nincs teher, ami a hátsó tengelyt az útra nyomná. Főleg ilyen körülmények között sokkal hamarabb hajlamos kitőrni a segge, mint amit egy személyautónál megszoktál.

2017. jan. 18. 07:03
 7/10 anonim ***** válasza:
Ha tényleg a hosszú verzió, akkor annyi, hogy a kanyarokat nem árt szélesebbre venni.
2017. jan. 18. 19:07
 8/10 anonim ***** válasza:
A méreteire kell figyelned, szinte az első kerekeken ülsz, alig van eleje, de szó nincs teherautóról.
2017. jan. 18. 23:40
 9/10 anonim ***** válasza:
Hamar megfogod szokni, ahogy fentebb is írták. Transit, Master nem olyan hosszu, 15 méteres fordulókör meg nem hiszem hogy kell. Én a több mint 7 méter hosszú Ivecot 13,5 méteren megfordítom, épületek között persze nem. Amugy akkor már én is azt mondom, hogy hosszú, mikor a 7 méter feletti Ivecoval a 8 méteres trélert húzom, hogy az már hosszú. Ne parázz, futó nélkül elmanőverezel vele simán, csak használd jól a tükröt.
2017. jan. 30. 19:15
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a tanácsokat és biztatást, rendben lezajlott minden, könnyebb volt vele manőverezni mint gondoltam! :-)
2017. febr. 14. 09:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!