Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hobbi autószerepők! Titeket...

Hobbi autószerepők! Titeket nem idegesít, hogy nem adnak garanciát az alkatrészekre, mert nem "autoszerelő" szerelte be számlával, hanem ti?

Figyelt kérdés
2023. márc. 12. 09:19
 1/8 anonim ***** válasza:
29%

Engem inkább az érdekelne, hogy nem zavarja-e őket, hogy azt sem tudják mit csinálnak és mások életét veszélyeztetik a kókányolásukkal.

TISZTELET A KIVÉTELNEK, mint mindig, akinek van annyi felelősségtudata és önkritikája, hogy csak akkor nyúl valamihez, ha tényleg tudja mit csinál. Sajnos a kivétel képezi a hobbiszerelők kisebb csoportját. Dunner-Kruger effekt erős a kókányolókkal.

2023. márc. 12. 09:25
 2/8 anonim ***** válasza:
Engem nem idegesít, mert ha valami gond lenne az alkatrésszel és így próbálnának kibújni a garanciáztatásból akkor haver ad számlát...
2023. márc. 12. 09:28
 3/8 anonim ***** válasza:
Engem idegesít de mit tudok csinálni. Igényesebben megcsinálok magamnak sok mindent, mint egy átlagos szerelő, különösen ha egy nem túl jól fizetett alkalmazottról van szó, akit még a normaidő is köt. Amihez meg nem értek, ott nyilván segítséget kérek. Voltam már olyan szervizben, ahol konkrétan rosszul rakták össze a futóművemet egy alkatrészcsere után. Mikor visszamentem reklamálni azzal kezdtek hitegetni, hogy még valami tönkre ment és még jó pár 10 ezer lesz a javítás.
2023. márc. 12. 09:58
 4/8 anonim ***** válasza:

Sosem volt evvel problémám, de még az utángyártott vackok is bőven kiszolgálják a garanciaidőt.

Bár találkoztam olyan bárdis gömbfejjel, ami kb 1 hónap után jobban lógott, mint amit kiszedtem a lengőkarból. Inkább szétflexeltem, és elég tréfás volt, hogy műanyag!!! volt a persely a gömbfejben....

Gyáriban ha lehet, még a sima acélnál is precízebben edzett.

Vagyis egy jóideje tudom, miket szabad csak megvenni, ha nem akarok magamnak felesleges plusz melót.

2023. márc. 12. 10:30
 5/8 anonim ***** válasza:
Azért ez elég jogos.
2023. márc. 12. 15:44
 6/8 anonim ***** válasza:

Gyártó oldaláról nézve ez érthető mert sok a hülye sajnos,azt hiszik pár tutorial alapján azt hiszik tudnak mindent csak amikor nekiállnak kiderül hogy hoppá ezt nem úgy csinálta,az kimaradt stb.

Pár hónapja volt kérdés,az ember futómű alkatrészt cserélt de valami nem volt jó,leírták neki hogy szarul csinálta mert leengedve kellett volna összetenni(vagy valami hasonló) és most konkrétan akármikor leeshetne az útról az autó.Ha beüt a krakk akkor habzó szájjal ment volna a gyártóhoz hogy de rossz az alkatrész én jól szereltem be.Ilyen emberekkel hogy merjen egy cég garanciát vállalni?

2023. márc. 12. 16:47
 7/8 anonim ***** válasza:
Ez minden alkatrészre vonatkozik, vagy csak az alkatrészek egy csoportjára? Például egy csomagtérajtó-teleszkópot is szerelővel kellene berakatni?
2023. márc. 13. 08:58
 8/8 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy sajnos sok szerelő kóklerebbül végzi a munkát mintha otthon nekiállnál.

Gömbfejet például lehet cserélni otthon csak utána el kell vinni futómű állításra.

Persze aláírom nem való mindenkinek, hogy nekiálljon bárminek de youtube-on sok videó megtalálható.

Féktárcsát/betétet cseréltem már itthon és nem volt vele baj.

2023. márc. 13. 11:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!