Olaj szint? anomália
Sziasztok! Egy anomáliát szeretnék megosztani veletek. Mai nap olaj cserén esett át az autóm. Az internet szerint 4.7-5 liter olaj megy a motorba. Leengedés és olajszűrő csere után, 4.5-4.7 liter olajat töltöttünk bele. Nivót megnézve a olajszint a maximum fölött 5 mm-el volt. Mondom jó tegyük félre majd később leengedek belőle. 6 óra állás után, leengedtem belőle, hát kb 1-2 decit (vagy se), a vödör alját épp, hogy ellepte. Majd 15 perc várakozás után (vacsi), az olajszint a minimumon volt. Mondom az érdekes, megkezdtem egy másik olajat, és feltöltöttem a min és max közepééig, ez kb 3 deci volt. A töltések közben, nem sokat járt a motor max 1-5 perc. A kérdésem tehát, hogy itt mi történhetett. Olajszűrő üresen került fel, pár perc járás után olaj folyás nem látszódott. Annyit tudni illik, hogy a főtengelyszimeringem könnyezik a (vezérlés oldali), de ekkora olaj folyás biztos látszódott volna. Végig vízszintben néztük.
Helyesírási hibákért elnézést kérek, rég volt már az érettségi.
Ez nekem nem világos.
Nem értem, mi ez a betöltöm, aztán 6 óra múlva leengedek belőle, majd vacsora után ujból rátöltöm......?
X mennyiség kell bele, az -ahogy írod- megtörtént.
Megjáratom, leállítás után várok pár percet és leellenőrzöm.
Ezzel kész.
(remélem nem azt akarod mondani, hogy éppen az olajcserétől nőtt meg az olajfogyasztás?) 😮
Lehet semmi baj, majd ha megjáratod akkor beálla szint is.
Ne össze vissza kell nézegetni, leengedni, feltölteni.
Én sose nézem hogy mit ír elő a net, a maxig töltöm és járatás után ha várok vele megint megnézem és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!