Balint9507 kérdése:
Ha egy foggal átugrik a vezérlés annak milyen jelei lehetnek?
Figyelt kérdés
Lehetséges, hogy átugrott a vezérlés egy foggal, a motor ugyanolyan csendes, viszont ez az ugynevezett okoskerekes szelepvezérléssel rendelkezik. Sajnos hibakódot dobott rá. Szétszedni a vezérlést elég nehéz, azt csak akkor szeretném ha nincs más lehetőség és a vezérműtengelyen nem találtam jelölést. Milyen jelei lehetnek?
Fiat 500 2014 1.2 Benzin
2023. márc. 11. 13:17
1/10 anonim válasza:
Motorfüggő. Van aminél már kereshetsz is bontott motort hogy olcsóbban ki gyere, de ha szépen jár nem valószínű hogy átugrott.
3/10 anonim válasza:
Pontosan mi a hibakód? Nem hinném hogy átugrott a vezérlés, ha szépen jár a motor. Valami hibát észleltél is vagy csak a hibakód?
4/10 A kérdező kommentje:
P0011(64) és P0009 hibakódokat irt ki. A VVT már tiszta, nem az okozta a hibát.
2023. márc. 11. 20:46
5/10 anonim válasza:
Mindkettő kódnak picit utánaolvastam, közös oknak ritka vagy nem megfelelő olajra olajcserét találtam, így eldugítódik a rendszer. Ez mennyire releváns te esetedben? Előírásoknak megfelelő olaj került bele és 10-15 ezer kmnként cserélve lett?
6/10 A kérdező kommentje:
Köszi szépen sajnos ez lehetséges, hol dugulhat el ilyenkor a rendszer?
2023. márc. 11. 21:10
7/10 anonim válasza:
Átmosnám a rendszert párszor olcsó olajjal, meg vannak ilyen motoröblítő folyadékok, azokat is kipróbálnám, aztán járatnám vele egy kicsit, lehet hogy még csak a gyenge működését jelzi a rendszernek valamelyik szenzor és még menthető ezzel, de ilyen öblítés sosem árt, ha nem volt normálisan cserélve az olaj. De lehet hogy komolyabb gondot okozott. Ez esetben szerelő tudja csak helyrerakni nem kevés pénzért. Legelőször nézz egy olajszintet, gondolom lehet az is hogy kevés benne az olaj.
8/10 A kérdező kommentje:
Az olaj az a max felett van jelenleg, olajcsere legutóbb 5e km-rel ezelőtt volt. Azelőtt viszont nemtúl sűrűn cserélhették.
2023. márc. 13. 16:42
9/10 anonim válasza:
Értem, én lecserélném az olajat motoröblítővel, aztán törölném a hibakódokat, hogy visszajön-e.
10/10 anonim válasza:
Olcsó teszkós olaj bele párszor, motoröblítővel együtt, átjáratni, 1-2 ezer km után ismét. Xado vitalflush, vagy vagy motulnak is van hasonlója.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!