Normális, hogy az új hátsó lengéscsillapítókat kézzel össze tudom nyomni?
Adott egy Volvo 460, műszaki után vagyunk. Az egyetlen kényes pont, amit említettek, hogy a hátsó lengéscsillapítókat lassan cserélni kell, el is jött az ideje. Monroe-t rendeltem, meg is érkezett ma, egy számomra furcsán rövid csomagban. Széthúztam, kézzel össze is bírtam nyomni. Gyári méret, papíron minden passzol, csak számomra furcsa, hogy ennyire "puha"? Beszerelés előtt/közben kell bármire figyelnem? Bármit előkészítem?
A válaszokat előre is köszönöm!
Nem minden lengéscsillapító gázos. Általában nem azok és akkor nincs mit beletölteni.
A jó lengéscsillapítót is össze lehet nyomni és szét lehet húzni. De érezni kell, hogy ellenáll a gyors mozgatásnak. Csak lassan hagyja magát.
Kiegészítés:
Az autó súlyát a rugók tartják, nem a lengéscsillapító.
#1 Nincs rajta ilyen szelep, szinte teljesen zárt.
#2 Nem szakmával születtem, tanulom, építgetem, csinálgatom. Erre van a hobbiautó.
#3-#4-#5 Köszönöm a választ!
1. a gázos lengéscsillapító is olajos, csaj ahol nincs benne olaj, ott semleges gáz van, nem levegő.
2, össze lehet nyomni, az összenyomás sebessége a kérdés.
3. a monroe amúgy egy fos gátló.
A lengéscsillapítók könnyen össze mennek, szét húzni nehéz őket.
De persze van olyan ami mindkét irányba nehezen megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!