Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szelephezag beallitas utan is...

Szelephezag beallitas utan is megmaradt a csattogo hang, mi lehet az oka? Kawasaki Z750R 2012

Figyelt kérdés

Parnapja beallitottam a szelephezagot a motoron mivel elegge csattogo hangja volt a kipuffogo oldalon. Nem volt teljesen borzalmas csak egy szelepnel volt nagy elteres (0.15mm kipuffogo) de ezenkivül kipuffogo oldalon mindet 0,25mm-re belöttem. Szivo oldalon csak egyet kellett belöni azon kivül minden jo volt. Amig szetvolt szerelve eszrevettem, hogy a lanc majd kb 2-3mm-ert meg van nyulva. Lehet ez miatt a csattogo hang? Arra gondoltam, hogy a lanc nyulasa miatt a kipuffogo oldal tulhamar nyitna amit nem tud mert abban a pillanatban meg tul nagy a kompresszio a hengerben es ezert gyakorlatilag a vezermütengely butyke egy kicsit rakoppint vagy raüt a hidrötökere. Lehetseges ez igy?

Hogy ez okozna a hangot?

Valaszoktokat elöre is köszönöm.

Az ekezetek hianya miatt elnezeseteket kerem... nemet billentyüzetem van.

2023. márc. 10. 10:30
 1/4 anonim ***** válasza:

Ha a kipufogó felől hallod a csattogást az lánc lehet igen vagy a kipu is kifújhat a hengersornál.

Picit laza lánc nem változtat annyit a vezérlésen hogy következménye legyen.

2023. márc. 10. 11:01
 2/4 A kérdező kommentje:
Elsönek en a kipufogora gondoltam. Szetszedtem, kitakaritottam, kapott uj tömiteseket. Probaltam kipufogo tömitö pasztaval is es az sem segitett (direkt kipufogo illesztesekhez). En itt csak a kopastol felek. Hogy a vezermütengelyek ne kezdjenek el drasztikusan kopni az eröteljesebb igenybevetel miatt. 34k van a motorban es meg gyönyörüek a vezermütengelyek.
2023. márc. 10. 18:55
 3/4 anonim ***** válasza:

Kopástól ne félj. Ha megfelelően megy olaj a hengerfejbe és nem érnek bele a szelepek a dugók tetejébe akkor nem lesz normálisnál nagyobb kopásuk.

Esetleg a láncfeszítőt nézted? Az is lehet gyenge. Ha meg már kiveszed megnézheted mennyire van benyúlva. Ha már alig tudna beljebb menni az jele hogy a lánc cserés.

Nekem nemrég volt egy láncbajos 250 sor4em. A lánchang magas fordulaton jött elő és akkor amikor a fordulat visszafele esik. Én hülye pörgettem így is 16ezerig és nem lett baja valahogy :D

2023. márc. 10. 19:59
 4/4 A kérdező kommentje:
Neztem igen es ezen a feszitön en nem tudom megallapitani, hogy mennyire van bent mivel amikor kiveszem a rugo egyböl kinyomja a nyomorudacskat. En erröl arra következtetek, hogy a rudacska tudna meg egy kicsit beljebb menni. Lehet, hogy a feszitö faradt mar el es nem fesziti rendesen a lancot? Amikor OT-ra van forgatva a motor akkor lehet latni, hogy a ket vezermütengely nincsenek egy sikban. Akarom mondani a ketjelöles a tengelyeken. Megneztem, hogy milyen ha1 fogat atugrok. Ugyanugy elvolt csuszva a dolog csak akkor mar a masik iranyba. Vissza is allitottam a gyarira.
2023. márc. 11. 11:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!